Marziano Abbona Dolcetto di Dogliani - San Luigi 2022

Italien
Italien
Piemonte
 • Jyllands-Posten
  2020
  2020
  90 Point
 • VinAvisen
  2015
  2015
 • Wine Spectator
  2013
  2013
  90 Point

Flot fyldig rødvin med smuk rubinrød farve, flot bouquet af svesker og kirsebær og en dejlig smag af kirsebær og mandel.

Læs mere
 • Jyllands-Posten
  2020
  2020
  90 Point
 • VinAvisen
  2015
  2015
 • Wine Spectator
  2013
  2013
  90 Point

Flot fyldig rødvin med smuk rubinrød farve, flot bouquet af svesker og kirsebær og en dejlig smag af kirsebær og mandel.

Læs mere
  Dolcetto di Dogliani - San Luigi 2022
  179
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Grill og barbecue
  Gris
  Kalv
  Lyst fjerkræ
  Mager fisk
  Smagsnoter
  Blomme

  Blomme

  Solbær

  Solbær

  Sort peber

  Sort peber

  Viol

  Viol

  Chokolade

  Chokolade

  Kakao

  Kakao

  Druer
  Dolcetto

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Dogliani er en lille by i den sydvestlige del Piemonte. Området omkring Dogliani er regnet for det bedste til af fremstille Dolcetto-vine. Dolcetto di Dogliani opnåede i 2011 den højeste klassifikation i Italien, DOCG. Dolcetto betyder ”den lille søde” men vin fremstillet på Dolcetto-druen er er tør, frisk og med et relativt indhold af tannin. Marziano Abbona har altid hørt til de bedste producenter af Dolcetto-vine og hans Papa Celso har i mange år været regnet for Benchmark for Dolcetto-vine. Druerne til San Luigi kommer fra Abbona’s egen vinmark, Borgata San Luigi, en 10 ha. stor vinmark tæt ved Dogliani by. Vinstokkene er mellem 15 og 50 år gamle og de er plantet tæt, for at få vinstokkene til at yde deres bedste. Gæringen tager 5-7 dage i temperaturkontrollerede tanke ved en temperatur på 28-30 grader. Efter gæringen ligger vinen på ståltanke i 6 måneder inden den aftappes. Vinen lagrer en måned på flaske inden den frigives til salg. San Luigi har en smuk rubinrød farve. Bouqueten er domineret af sveske og kirsebær. Vinen har en tør og fyldig smag (sammenlignet med de fleste Dolcetto-vine). Kirsebær og mandel er de mest markante smagsindtryk.
  Læs hele beskrivelsen
  H - Marziano Abbona - wide - 21_Edit.jpg
  Produceret af Marziano Abbona
  Marziano Abbona driver sit vinhus sammen med datteren Chiara i Dogliani, i Langhe, den sydlige del af Piemonte. Ligesom mange andre vinhuse har Abbona vinmarker i forskellige områder; Barolo, Barbaresco og Alba, og Abbona råder i dag over 42 ha. vinmarker i Piemonte. Fælles for disse marker er, at de er nøje udvalgt siden Abbona startede deres eget vinhus i 1970. Han er blandt topproducenterne for sit område af både Barolo, Babaresco og Barbera, men helt særligt er også hans Dolcetto-vin Papa Celso opkaldt efter faderen. Papa Celso er den Dolcetto-vin, der oftest har modtaget 3 glas i Gambero Rosso.
  Fra <a href="/sog/?q=Piemonte">piemonte</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
  Fra piemonte området i Italien
  Piemonte ligger i Nordvestitalien, ved foden af alperne, som også har givet området navnet Pie (de) Monte. Piemonte udgør sammen med Toscana det mest fornemme og eftertragtede vindistrikt i Italien med de verdensberømte vine Barolo, Babaresco og Barbera d’Alba som vin-profiler. Det er især de blå druer Nebbiolo, Barbera og Dolcetto, der er rygrad for vinene fra Piemonte, og kendetegnet er generelt meget gemmepotentielle og sofistikerede vine.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt