Patrick Uccelli 14 - Pinot Nero 2018
Saftig Pinot Nero med levende og frugtdrevet aroma, der sender tankerne mod de fineste adresser i Jura med den æteriske og florale udtryk.
Læs mereSaftig Pinot Nero med levende og frugtdrevet aroma, der sender tankerne mod de fineste adresser i Jura med den æteriske og florale udtryk.
Læs mereKirsebær
Hindbær
Svampe
Nellike
Vanilje
Tranebær
The
Beskrivelse
Pinot Nero er Patrick Uccellis helt store kærlighed hvad angår de røde druer og han er begunstiget af at eje nogle fantastiske parceller med Pinot Nero omkring vingården, der som med alt fra denne adresse er dyrket biodynamisk (Demeter). Patricks ambition med hans ”mindste” Pinot Nero, er at lave en rødvin, der drikker som en saftig hvidvin. Som altid hersker det naturlige gær her, blot 4-5 dages maceration, 40-50 % ’whole cluster’, udelukkende lagret i gamle store egetræsfade i 9 måneder og vinen er hverken klaret eller filtreret ved aftapning. Vin har en utrolig levende og frugtdrevet aroma, der kan sende ens tanker mod de fineste adresser i Jura med dens æteriske og florale udtryk. På tungen er det tydeligt, at vi har at gøre med en usvovlet vin, der flirter med fejlen og har kant og nerve, kombineret med en utrolig lethed og samtidig ganske kompleks eftersmag. Som hvis Ganevat lavede vin i Dolomitterne! Genial vin blot til hygge, forskellige snacks, tapas, fisk eller lyst kød serveret i lette anretninger. Vinen bør serveres ved 12-14 grader i store Bourgogneglas og kan gemmes op 10 år fra høståret.