Patrick Uccelli 17 - Vigneti Delle Dolomiti, Pinot Nero 2020
Italien
Vigneti delle Dolomiti
Saftig Pinot Nero med levende og frugtdrevet aroma, der sender tankerne mod de fineste adresser i Jura med den æteriske og florale udtryk.
Læs mereSaftig Pinot Nero med levende og frugtdrevet aroma, der sender tankerne mod de fineste adresser i Jura med den æteriske og florale udtryk.
Læs mere
275
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Italiensk mad
Lyst fjerkræ
Mager fisk
Tapas
Vegetariske retter
Smagsnoter

Kirsebær

Hindbær

Svampe

Nellike

Vanilje

Tranebær

The
Druer
Pinot Nero
Beskrivelse
Pinot Nero er Patrick Uccellis helt store kærlighed hvad angår de røde druer og han er begunstiget af at eje nogle fantastiske parceller med Pinot Nero omkring vingården, der som med alt fra denne adresse er dyrket biodynamisk (Demeter). Patricks ambition med hans ”mindste” Pinot Nero, er at lave en rødvin, der drikker som en saftig hvidvin. Som altid hersker det naturlige gær her, blot 4-5 dages maceration, 40-50 % ’whole cluster’, udelukkende lagret i gamle store egetræsfade i 9 måneder og vinen er hverken klaret eller filtreret ved aftapning. Vin har en utrolig levende og frugtdrevet aroma, der kan sende ens tanker mod de fineste adresser i Jura med dens æteriske og florale udtryk. På tungen er det tydeligt, at vi har at gøre med en usvovlet vin, der flirter med fejlen og har kant og nerve, kombineret med en utrolig lethed og samtidig ganske kompleks eftersmag. Som hvis Ganevat lavede vin i Dolomitterne! Genial vin blot til hygge, forskellige snacks, tapas, fisk eller lyst kød serveret i lette anretninger. Vinen bør serveres ved 12-14 grader i store Bourgogneglas og kan gemmes op 10 år fra høståret.
Læs hele beskrivelsen

Produceret af Patrick Uccelli
I 1836 overtog Uccelli-familien den magiske Dornach-farm højt oppe i Dolomitterne. I dag er det Patrick Uccelli, der driver stedet med hans hustru og hele stedet er i dag biodynamisk (Demeter) certificeret. Man er selvforsynende med alt indenfor grøntsager, frugt, kød m.m., men det er vinen, der er det altoverskyggende fokus. Der er den dag i dag stadig mange af de gamle vinmarker, som man anlagde som terrasser på skråningerne i slutningen af 1800-tallet, som man dyrker. Druerne fra disse marker er nogle af de mest eftertragtede i området.

Fra vigneti delle dolomiti området i Italien
I Alto Adige er det italienske navn for Sydtyrol og er det smukke grænseområde mellem Østrig og Italien. 70 % af produktionen er klassificeret som DOC og ikke mindst betragtes hvidvinene her fra som nogle af Italiens bedste, typisk på Pinot Grigio, Gewürtztraminer, de røde vine lavet især på den lokale drue Schiava og Blauburgunder (Pinot Noir).