Prophet´s Rock Pinot Noir - Rocky Point 2020

New Zealand
New Zealand
Central Otago
 • Din Vin Guide
  2020
  2020

Imødekommende harmoni af kirsebær, blomster og grønne krydderurter i bouqueten. Elementerne går igen i smagen, hvor Pinot Noir-frugten er intens og tanninen fløjlsblød.

Læs mere
 • Din Vin Guide
  2020
  2020

Imødekommende harmoni af kirsebær, blomster og grønne krydderurter i bouqueten. Elementerne går igen i smagen, hvor Pinot Noir-frugten er intens og tanninen fløjlsblød.

Læs mere
 • Sustainable
Pinot Noir - Rocky Point 2020
309
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Gris
Kalv
Lam
Mørkt fjerkræ
Vildt
Smagsnoter
Kirsebær

Kirsebær

Hindbær

Hindbær

Svampe

Svampe

Nellike

Nellike

Vanilje

Vanilje

Tranebær

Tranebær

The

The

Druer
Pinot Noir

Eksperternes vurdering

Beskrivelse

Druerne til Rocky Point kommer fra ejendommen af samme navn. Nidkært markarbejde på de stejle, skifferholdige skråninger med vildtvoksende timian, har frem mod høsten sikret noget nær perfekte og sunde Pinot Noir-druer. Druerne er håndplukkede, med et høstudbytte der ligger under 38 hl/ha. Gæringen sker udelukkende ved hjælp af vildgær. Den efterfølgende malolaktiske gæring og 12 måneder lange lagring foregår i franske egefade fra forskellige burgundiske bødkere. Rocky Point har en brillant rubinrød farve. I bouqueten er en imødekommende harmoni af kirsebær, blomster og grønne krydderurter. Elementerne går igen i smagen, hvor Pinot Noir-frugten er intens, tanninen fløjlsblød og mineraliteten samt de tørrede krydderurter er understøttende elementer til den komplekse helhed. En alsidig madvin der kan supplere en bred vifte af muligheder, fra smørstegt fisk til lam.
Læs hele beskrivelsen
H - Prophets Rock - wide - 2_Edit.jpg
Produceret af Prophets Rock
Prophets Rock blev etableret i Central Ortago i 1999. Målet var dengang at finde et sted at dyrke vin, der ikke mindede om noget andet. Bendigo sub-regionen viste sig egnet, og to vinmarker blev etableret; The Prophet’s Rock Home Vineyard og siden Rocky Point med sin sjældne jordbundsblanding af skiffer, kalk og ler. Der arbejdes med Riesling og Pinot Gris, men omdrejningspunktet er Pinot Noir, hvor ikke færre end otte kloner er i brug. Prophet’s Rock er engageret i bæredygtig produktion, og er medlem af Sustainable Winegrowing New Zealand, men den altovervejende årsag til Prophet’s Rocks succes kan imidlertid tilskrives den New zealandske vinmager Paul Pujol.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt