Purato Nero d´Avola 2024

Italien
Italien
Sicilien
  • Gilbert & Gailard
    2019
    2019
    90 Point
  • Internationaler Bioweinpreis
    2018
    2018
    94 Point
  • Internationaler Bioweinpreis
    2018
    2018
    Guld

Fremragende økologisk, halvtør vin med fin struktur og god balance mellem frugt og udblødte tanniner. Frugtrig med medium fyldig smag af røde bær.

Læs mere
  • Ecological
  • EcologicalNaturewine
  • Sustainable
Nero d´Avola 2024
128
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Allround
Gris
Italiensk mad
Kalv
Lyst fjerkræ
Vegetariske retter
Smagsnoter
Kirsebær

Kirsebær

Blomme

Blomme

Lakrids

Lakrids

Tobak

Tobak

Chilipeber

Chilipeber

Sort peber

Sort peber

Druer
Nero D´Avola

Eksperternes vurdering

Beskrivelse

"Mother Nature på flaske." Sådan kunne man faktisk godt beskrive denne skønne Purato-vin. Den er nemlig slet ikke tilsat noget som helst unaturligt – ikke engang uden på flaskerne. Emballagen, etiketter og kapsler er 100% miljøvenlig, og flasken er lavet af 85% genbrugsglas.

Økologisk dyrkede druer

Sicilien har optimale forhold for dyrkning af økologisk frugt. Denne vin er fremstillet af Nero d'Avola, der er den mest udbredte rødvinsdrue på Sicilien. Den mørke drue (’Nero’ betyder ’sort’) er af stor historisk betydning for Sicilien, hvor byen Avola på øens sydøstlige kyst, i middelalderen var udgangspunkt for handel og immigration. Dengang blev druen ofte brugt på det italienske fastland til at give mindre vine mere farve og krop.

I det meste af det 20. århundrede er Nero d’Avola primært blevet brugt som blandingsdrue, men det ændrede sig ved begyndelsen af det 21. århundrede. I dag er det derfor almindeligt at se Nero d’Avola som en enkeltsortsvin. Vine på denne drue sammenlignes ofte med Syrah, da druernes vækstbetingelser ligner hinanden med Siciliens varme middelhavsklima.

Flot struktur og fylde

Purato-vinen har en intens rød farve og en fin struktur. Den er halvtør med en fin balance mellem frugt og udblødte tanniner. Næsen er intens og frugtig med noter af brombær og blåbær. Smagen er medium fyldig smag med hindbær og lædernuancer. Den passer fortrinligt til pasta med tomat eller saucer med grøntsager eller stegt / grillet svinekød.

Læs hele beskrivelsen
H - Feudo di Santa Tresa - wide - 10_Edit.jpg
Produceret af Feudo di Santa Tresa
Feudo di Santa Tresa er en 50 ha. stor ejendom, der ligger ved Vittoria på den østlige del af Sicilien. Vin- og olivenpressen fra ejendommens start i 1697 kan stadig ses på ejendommen. Området regnes for et af de bedste til rødvinsdyrkning på Sicilien. Naturen viser sig fra sin bedste på Feudo di Santa Tresa med masser af sol til at modne druerne. Santa Tresa ligger 8 kilometer fra Middelhavet, hvilket betyder, at kølige briser køler druerne og samtidig så langt væk fra havet, at de salte vinde ikke når derind. Vinhuset er kendt for at dyrke de lokale sicilianske druer på økologisk vis.
Fra <a href="/sog/?q=Sicilien">sicilien</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
Fra sicilien området i Italien
Sicilien repræsenterer en af Europas ældste vinkulturer med en fantastisk spændende geologi, der har afsæt i lokale druesorter og måske især i den helt særegne magma-jordbund fra vulkanen Etna. Sicilien er Italiens næststørste vinregion, kun overgået af naboregionen Apulien. Det er nok druen Nero d’Avola de fleste forbinder siciliansk vin med, men der findes mange spændende og helt anderledes druer fra Sicilien, f.eks. Nerello Mascalese og til hvidvine Cataratto, Grillo og mange flere.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt