Tommasi Amarone della Valpolicella Classico 2018

Italien
Italien
Veneto
 • James Suckling
  2018
  2018
  94 Point
 • Vinous Media
  2016
  2016
  93 Point
 • Wine Spectator
  2018
  2018
  94 Point

Tør og kraftig Amarone med en blød og let behagelig bitter eftersmag. En fortrinlig vin, der besidder alle Amaronens klassiske dyder.

Læs mere
 • James Suckling
  2018
  2018
  94 Point
 • Vinous Media
  2016
  2016
  93 Point
 • Wine Spectator
  2018
  2018
  94 Point

Tør og kraftig Amarone med en blød og let behagelig bitter eftersmag. En fortrinlig vin, der besidder alle Amaronens klassiske dyder.

Læs mere
  Amarone della Valpolicella Classico 2018
  465
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Italiensk mad
  Okse
  Vildt
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Blåbær

  Blåbær

  Kanel

  Kanel

  Chokolade

  Chokolade

  Mandel

  Mandel

  Brombær

  Brombær

  Figen

  Figen

  Sort peber

  Sort peber

  Druer

  50%

  Corvina Veronese

  30%

  Rondinella

  15%

  Corvinone

  5%

  Molinara

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Absolut top Amarone med fantastiske anmeldelser

  Tommasi Amarone regnes for en af de bedste Amaroner i verden - og det afspejles også på Vivino. Med mere end 6000+ anmeldelser og en gennemsnitsscore på 4.3, placerer den sig solidt iblandt top 1% af alle vine i verden og ligger konstant i toppen af vine imellem 200 og 400kr.

  En af de bedste Amaroner

  Tommasi Amarone regnes for en af de bedste Amaroner. Druesammensætningen er den klassiske, 50 % Corvina Veronese, 30 % Rondinella, 15 % Corvione og 5 % Molinara. Druerne tørres på net i 5 måneder efter høsten, og alle rådne druer fjernes omgående. Tørringen af druerne til rosiner gør, at der kun bliver 25-30 liter Amarone-vin ud af 100 kg. druer. Vinen lagrer 3 år på 3.500 liter slavonske træfade efter gæringen, inden den aftappes.Tommasi Amarone er teglstensrød, intens og med kompleks bouquet af let "oxidering" og fadlagring som de gennemgående træk. Smagen er tør, kraftig, blød med en let behagelig bitter eftersmag som gør at den passer fortrinligt til rødt kød og modne oste.  Drikkes ved 18 grader og må gerne åbnes 1-2 timer inden serveringen. En Amarone med de klassiske egenskaber: blødhed, fylde og en let bitter eftersmag.

  Læs hele beskrivelsen
  H - Tommasi - wide - 4_Edit.jpg
  Produceret af Tommasi
  Det særdeles vellykkede vinfirma Tommasi er et familieforetagende der blev grundlagt i 1902. Sammenholdet i familien er helt enestående og det er nu fjerde generation der driver Tommasi. I dag arbejder 6 fætre og kusiner sammen – hver har deres ansvarsområde, men alle større beslutninger tages i fællesskab. Tommasi er kendt for sine Valpolicella-vine og har i dag 90 ha. i dette område, men har også marker i andre områder i Veneto som f.eks. Lugana, Custoza og Bardolino. Det er værd at bemærke, at alle Tommasis vine kommer fra egne vinmarker og er ’slotsvine’. En lang række af deres vine bærer også vinmarkens navn, da alle Tommasis vine vinificeres hver for sig. I 1997 købte Tommasi-familien Poggio Al Tufo i Pitgliano, som er et provinsområde i Grosseto.
  Fra <a href="/sog/?q=Veneto">veneto</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
  Fra veneto området i Italien
  Veneto udgør sammen med Toscana og Piemonte de mest prestigiøse italienske vinregioner og er hjemsted for nogle af verdens mest berømte af vine, for Venetos vedkommende især Amarone. Vi befinder os i den nordøstlige del af Italien med Romeo & Julies by Verona som ’hovedstad’ for regionen. Veneto er den 3. største vinproducerende vinregion og ud over Amarone kendt for vinene Ripasso, Bardolino, den hvide Soave, boblevinen Prosecco og den søde dessertvin Recioto.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt