Umberto Cesari Sangiovese - Laurento Riserva 2020

Italien
Italien
Emilia-Romagna
  • Flaskehalsen
    2020
    2020
    91 Points
  • Fallstaff
    2020
    2020
    90 Points
  • VinAvisen
    2019
    2019

Forrygende "Mini-Brunello" fra Sangiovese-eksperten Umberto Cesari. En charmerende rødvin med stor frugtsødme og en saftig smag der byder på Sangiovese-noter af kirsebær, modne solbær og krydderi.

Læs mere
  • Flaskehalsen
    2020
    2020
    91 Points
  • Fallstaff
    2020
    2020
    90 Points
  • VinAvisen
    2019
    2019

Forrygende "Mini-Brunello" fra Sangiovese-eksperten Umberto Cesari. En charmerende rødvin med stor frugtsødme og en saftig smag der byder på Sangiovese-noter af kirsebær, modne solbær og krydderi.

Læs mere
    Spar 55%
    Sangiovese - Laurento Riserva 2020

    Før 199 kr.

    89
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Italiensk mad
    Kalv
    Lam
    Lyst fjerkræ
    Okse
    Smagsnoter
    Kirsebær

    Kirsebær

    Tomat

    Tomat

    Balsamico

    Balsamico

    Oregano

    Oregano

    Espresso

    Espresso

    Hindbær

    Hindbær

    Urter

    Urter

    Druer
    Sangiovese

    Eksperternes vurdering

    Beskrivelse

    "Mini-Brunello" fra Cesari

    Vinelskere kan takke mesterproducenten Umberto Cesari for den høje kvalitet, der i dag kendetegner Sangiovese-vine. Han var nemlig en af de første vinproducenter, der så potentialet i den fantastiske drue. Lige siden 1965 har han arbejdet målrettet med at udbrede kendskabet til Sangiovese-druen, som i dag er områdets stolthed.  Laurento Riserva udtrykker på elegant vis områdets lokale dyrkningstradition og de umiskendelige karakteristika ved Italiens helt store blå druesort. Er du vild med de klassiske Brunello-vine? Så prøv denne pragtfulde Sangiovese-vin, der byder på et særdeles unikt udtryk af Sangiovese.

    Sangiovese-charme

    Laurento er en Sangiovese-vin i en frugtig og kraftig italiensk stil. Rødvinen fremviser Sangiovese-druen fra sin mest charmerende side med masser af bærpræg, fadnoter og strukturgivende tanniner. Laurento har en flot, dyb kirsebærfarve med en intens bouquet af modne bær og et strejf af nelliker. Smagen byder på saftige noter af kirsebær, der akkompagneres af flotte toner af morbær, solbær og et strejf af mandel og krydderi. En utrolig harmonisk rødvin og et klassisk eksempel på hvordan Sangiovese-druen kan udtrykke sig i Emilia-Romagna.

    En vin i balance

    Druerne dyrkes på Umberto Cesaris egne vinmarker, der ligger omkring den lille by Castel San Pietro i Emilia-Romana.  Efter plukning gærer druerne, hvorefter de hældes over på 3.000 liters store italienske ”botti”, lavet af slavonsk egetræ. Denne type egetræ har tætte årringe, en mere diskret aroma og et lavere indhold af tanniner end de traditionelle franske og amerikanske egetræssorter. Her lagres vinen i to år, før den hældes over på flasker og sendes på markedet. Brugen af det slavonske egetræ og den lange lagringsperiode er med til at skabe en virkelig perfekt balance mellem fadpræg og frugt. Fadlagring giver vinen en perfekt afrunding, uden at det går ud over friskheden og de elegante kirsebær toner, der kendetegner netop Sangiovese-vine. En behagelig og blød rødvin med stor karakter.

    Genial madvin

    Laurento er en alsidig madvin, der kan klare en masse forskellige retter. Med sin kraftige struktur så matcher Laurento godt til kødbaseret italienske retter som Osso Buco eller Ragu alla Bolognese. Vinen passer også godt til retter med mørkt fjerkræ som and eller til en lækker sprød flæskesteg. Vinen klarer sig også glimrende til langstidsstegt lammekød.

    Læs hele beskrivelsen
    H - Umberto Cesari_Edit.jpg
    Produceret af Umberto Cesari
    Umberto Cesari er grundlæggeren af dette vinhus i Castel San Pietro Terme, i hjertet af Emilia Romagna. Han startede i 1967, fast besluttet på at revolutionere den dengang langt fra prestigiøse vinbranche for Sangiovese-vine. I dag anses han som en af pionererne for sit område og Sangiovese-vinenes revolution og enorme kvalitetsløft. Vinmarkerne ligger mellem bløde bakker i det billedskønne område og dækker 130 ha. Det er i dag far og søn, der driver vingård med hæderkronede, prisbelønnede vine og som i 2012 gjorde Umberto fortjent til titlen ”Italian winery of the year”.
    Fra <a href="/sog/?q=Emilia-Romagna">emilia-romagna</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
    Fra emilia-romagna området i Italien
    Norditaliensk region omfattende en væsentlig del af Posletten, som er kendt for gode vine, italienske gastronomiske specialiteter så som parmesanost og parmaskinke og så sandelig også et par berømte industrier (f.eks. Lamborghini i Bologna og Ferrari i Modena ). Slet og ret blandt Italiens gastronomiske højborge med byen Bologna som ’hovedstad’ og et vin-repertoire af rødvine lavet på den store stjerne blandt blå druer: Sangiovese. Men der er også en del moderne vine på både Merlot og Cabernet Sauvignon og hvidvine på Trebbiano, Pinot Grigio og Chardonnay.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt