Umberto Cesari Sangiovese/Merlot - Yemula 2020

Italien
Italien
Emilia-Romagna
  • Wine & Spirits
    2014
    2014
    Sølv
  • Expovina
    2013
    2013
    Sølv
  • Mondiales des Vins
    2012
    2012
    Guld

Moderne, ekstravagant blend af Sangiovese og Merlot fra italienske Umberto Cesari. I vinen kombineres de fine, rene kirsebær noter af Sangiovese med den bløde silkesvøbte frugt af Merlot.

Læs mere
  • Wine & Spirits
    2014
    2014
    Sølv
  • Expovina
    2013
    2013
    Sølv
  • Mondiales des Vins
    2012
    2012
    Guld

Moderne, ekstravagant blend af Sangiovese og Merlot fra italienske Umberto Cesari. I vinen kombineres de fine, rene kirsebær noter af Sangiovese med den bløde silkesvøbte frugt af Merlot.

Læs mere
    Mængde
    pris
    Sangiovese/Merlot - Yemula 2020
    Pris ved 6 stk.
    Mængdepris

    Før 279 kr.

    159
    kr. /stk
    Spar i alt 720 kr.
    Se flere priser
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Kalv
    Lam
    Mørkt fjerkræ
    Smagsnoter
    Kirsebær

    Kirsebær

    Tomat

    Tomat

    Balsamico

    Balsamico

    Oregano

    Oregano

    Espresso

    Espresso

    Blomme

    Blomme

    Chokolade

    Chokolade

    Urter

    Urter

    Vanilje

    Vanilje

    Druer
    Sangiovese
    Merlot

    Eksperternes vurdering

    Beskrivelse

    En hyldest til byen

    I 1997 lykkedes det Umberto Cesari at købe nogle fantastiske vinmarker beliggende på skråningerne ved byerne Castel Pietro og historiske Imola, som er kendt som Ferrari´s hjemmebane. Navnet på denne topvin fra Umberto Cesari er Yemula, som er en hyldest til Imola-byens antikke historie. Navnet er inspireret af byens romerske navn, Jémula. Vinen hylder både områdets historiske betydning og de moderne tendenser inden for vindyrkning.       

    En sand mester 

    Cesari er kendt som ”Sangiovese-mesteren” med hans unikke vine som Tauleto og Laurento. I Yemula kombinerer han Sangiovese-druens kirsebær-frugtighed med den mere bløde og fyldige Merlot-drue. Druesammensætningen er 70 % Sangiovese og 30 % Merlot, hvilket er det samme som i mange Supertoscanere. Druerne er selekterede og håndhøstede og vinen lagrer i 500 liters Allier træfade i 18 måneder. Cesari’s ønske ved Yemula er at fadlagringen er et velintegreret element i vinen, uden at være for dominerende.

    Frugtdreven og moderne

    Yemula er en yderst flot vin med en rubinrød farve med flotte kirsebær og hindbær noter der vælter op af glasset. Smagen er elegant, balanceret og yderst kompleks med noter af vanille og silkebløde tanniner. Yemula er en vin, som i bedste moderne stil kan nydes i sin ungdom, men vinen kan sagtens klare op til 8 år i kælderen.

    Italiensk madpartner

    Yemula er med sin flotte fyldighed fra Merlot og friskhed fra Sangiovese en genial ledsager til alskens retter i det italienske køkken. Yemula går fortrinligt til antipasti som prosciutto og andre tørrede pølser, tomat-baserede retter som osso buco og til en lækker bøf af det bedste oksekød. Yemula er også en fin vin at nyde for sig selv i godt selskab.    

    Læs hele beskrivelsen
    H - Umberto Cesari_Edit.jpg
    Produceret af Umberto Cesari
    Umberto Cesari er grundlæggeren af dette vinhus i Castel San Pietro Terme, i hjertet af Emilia Romagna. Han startede i 1967, fast besluttet på at revolutionere den dengang langt fra prestigiøse vinbranche for Sangiovese-vine. I dag anses han som en af pionererne for sit område og Sangiovese-vinenes revolution og enorme kvalitetsløft. Vinmarkerne ligger mellem bløde bakker i det billedskønne område og dækker 130 ha. Det er i dag far og søn, der driver vingård med hæderkronede, prisbelønnede vine og som i 2012 gjorde Umberto fortjent til titlen ”Italian winery of the year”.
    Fra <a href="/sog/?q=Emilia-Romagna">emilia-romagna</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
    Fra emilia-romagna området i Italien
    Norditaliensk region omfattende en væsentlig del af Posletten, som er kendt for gode vine, italienske gastronomiske specialiteter så som parmesanost og parmaskinke og så sandelig også et par berømte industrier (f.eks. Lamborghini i Bologna og Ferrari i Modena ). Slet og ret blandt Italiens gastronomiske højborge med byen Bologna som ’hovedstad’ og et vin-repertoire af rødvine lavet på den store stjerne blandt blå druer: Sangiovese. Men der er også en del moderne vine på både Merlot og Cabernet Sauvignon og hvidvine på Trebbiano, Pinot Grigio og Chardonnay.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt