Umberto Cesari Sangiovese/Merlot - Yemula 2020

Italien
Italien
Emilia-Romagna
 • Wine & Spirits
  2014
  2014
  Sølv
 • Expovina
  2013
  2013
  Sølv
 • Mondiales des Vins
  2012
  2012
  Guld

Moderne, ekstravagant blend af Sangiovese og Merlot fra italienske Umberto Cesari. I vinen kombineres de fine, rene kirsebær noter af Sangiovese med den bløde silkesvøbte frugt af Merlot.

Læs mere
 • Wine & Spirits
  2014
  2014
  Sølv
 • Expovina
  2013
  2013
  Sølv
 • Mondiales des Vins
  2012
  2012
  Guld

Moderne, ekstravagant blend af Sangiovese og Merlot fra italienske Umberto Cesari. I vinen kombineres de fine, rene kirsebær noter af Sangiovese med den bløde silkesvøbte frugt af Merlot.

Læs mere
  Spar 43%
  Sangiovese/Merlot - Yemula 2020

  Før 279 kr.

  159
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Kalv
  Lam
  Mørkt fjerkræ
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Tomat

  Tomat

  Balsamico

  Balsamico

  Oregano

  Oregano

  Espresso

  Espresso

  Blomme

  Blomme

  Chokolade

  Chokolade

  Urter

  Urter

  Vanilje

  Vanilje

  Druer
  Sangiovese
  Merlot

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  En hyldest til byen

  I 1997 lykkedes det Umberto Cesari at købe nogle fantastiske vinmarker beliggende på skråningerne ved byerne Castel Pietro og historiske Imola, som er kendt som Ferrari´s hjemmebane. Navnet på denne topvin fra Umberto Cesari er Yemula, som er en hyldest til Imola-byens antikke historie. Navnet er inspireret af byens romerske navn, Jémula. Vinen hylder både områdets historiske betydning og de moderne tendenser inden for vindyrkning.       

  En sand mester 

  Cesari er kendt som ”Sangiovese-mesteren” med hans unikke vine som Tauleto og Laurento. I Yemula kombinerer han Sangiovese-druens kirsebær-frugtighed med den mere bløde og fyldige Merlot-drue. Druesammensætningen er 70 % Sangiovese og 30 % Merlot, hvilket er det samme som i mange Supertoscanere. Druerne er selekterede og håndhøstede og vinen lagrer i 500 liters Allier træfade i 18 måneder. Cesari’s ønske ved Yemula er at fadlagringen er et velintegreret element i vinen, uden at være for dominerende.

  Frugtdreven og moderne

  Yemula er en yderst flot vin med en rubinrød farve med flotte kirsebær og hindbær noter der vælter op af glasset. Smagen er elegant, balanceret og yderst kompleks med noter af vanille og silkebløde tanniner. Yemula er en vin, som i bedste moderne stil kan nydes i sin ungdom, men vinen kan sagtens klare op til 8 år i kælderen.

  Italiensk madpartner

  Yemula er med sin flotte fyldighed fra Merlot og friskhed fra Sangiovese en genial ledsager til alskens retter i det italienske køkken. Yemula går fortrinligt til antipasti som prosciutto og andre tørrede pølser, tomat-baserede retter som osso buco og til en lækker bøf af det bedste oksekød. Yemula er også en fin vin at nyde for sig selv i godt selskab.    

  Læs hele beskrivelsen
  H - Umberto Cesari_Edit.jpg
  Produceret af Umberto Cesari
  Umberto Cesari er grundlæggeren af dette vinhus i Castel San Pietro Terme, i hjertet af Emilia Romagna. Han startede i 1967, fast besluttet på at revolutionere den dengang langt fra prestigiøse vinbranche for Sangiovese-vine. I dag anses han som en af pionererne for sit område og Sangiovese-vinenes revolution og enorme kvalitetsløft. Vinmarkerne ligger mellem bløde bakker i det billedskønne område og dækker 130 ha. Det er i dag far og søn, der driver vingård med hæderkronede, prisbelønnede vine og som i 2012 gjorde Umberto fortjent til titlen ”Italian winery of the year”.
  Fra <a href="/sog/?q=Emilia-Romagna">emilia-romagna</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
  Fra emilia-romagna området i Italien
  Norditaliensk region omfattende en væsentlig del af Posletten, som er kendt for gode vine, italienske gastronomiske specialiteter så som parmesanost og parmaskinke og så sandelig også et par berømte industrier (f.eks. Lamborghini i Bologna og Ferrari i Modena ). Slet og ret blandt Italiens gastronomiske højborge med byen Bologna som ’hovedstad’ og et vin-repertoire af rødvine lavet på den store stjerne blandt blå druer: Sangiovese. Men der er også en del moderne vine på både Merlot og Cabernet Sauvignon og hvidvine på Trebbiano, Pinot Grigio og Chardonnay.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt