Viña Mayor Gran Reserva 2017
Fantastisk Gran Reserva-vin af Tempranillo-druer fra 60 år gamle vinstokke og 2 års lagring. Et pletskud fra en af spansk vins store stjerner. Intens, fyldig og kompleks.
Læs merepris

Før 373 kr.

Kirsebær

Figen

Cedertræ

Tobak

Dild

Blåbær

Lakrids

Eksperternes vurdering
Beskrivelse
Med en placering i den såkaldte ”gyldne mil” langs Duero-floden i det nordvestlige Spanien – i vindistriktet Ribera del Duero – har Tempranillo-druerne til denne fantastiske Gran Reserva-vin haft de bedst tænkelige forhold under opvæksten.
For her i 700-800 meters højde lige i begyndelsen af den spanske højslette, er både klimaet og undergrunden ideelle til vindyrkning. Vejret er tørt og solrigt, og der er rigelig adgang til vand fra Duero-floden. Undergrunden består af silikat og ler med regelmæssige koncentrationer af kalk og mergel, som er med til at præge smagen i druerne. Sammen med den nænsomme og kærlige behandling gennem hele produktionsprocessen, er denne vin et perfekt bud på en ekstraordinær Gran Reserva.
En ekstraordinær oplevelse
At der er tale om en ekstraordinær vin, opdager du allerede, når du hælder vinen op. Den intense, kirsebærrøde vin har en fantastisk dybde og sætter tykke, dovne dråber på glaskanten, når du slynger vinen forsigtigt rundt i glasset.
Allerede under ophældningen breder der sig en intens og kraftig aroma af modne solbær og hindbær. Når du nærmer glasset til munden, bemærker du også meget hurtigt duftnoter af krydderier og læder. De stammer fra de 2 års lagring på franske Bordeaux-egetræsfade. Herfra stammer også duften af de aromatiske krydderurter og brødduften, der blidt mikses ind i duftoplevelsen.
Så snart du får vinen ind i munden, mærker du dens meget kødfulde tekstur mod tungen, samtidig med at der breder sig en intens smag af moden frugt i munden. Eftersmagen er lang, og byder på både smagsnoter af læder og krydderier og en perfekt afrundet syre.
Ribera del Duero
Viña Mayor ligger i det spændende Ribera del Duero-distrikt, der hen over de seneste år har fået status af det mest innovative vindistrikt i Spanien. Det er et område, der af mange internationale vineksperter er udråbt til den kommende stjerne inden for spansk vinproduktion. Det er herfra landets næste stjernevine forventes at komme – og flere er allerede godt på vej mod stjernestatus.
Og Viña Mayor er bestemt en af stjernerne. Vinhuset blev grundlagt tilbage i 1986 med en klar vision; at skabe vine der udtrykker nutidens Ribera del Duero med alle de fantastiske egenskaber området har, kombineret med de stolte vintraditioner, der har lagt grund for Ribera del Duero.
Viña Mayor under Àlvaro Izquierdo
Vinhuset blev grundlagt tilbage i 1986 med en klar vision; at skabe vine der udtrykker Ribera del Duero med alle de fantastiske egenskaber området har, kombineret med de stolte vintraditioner, der har lagt grund for Ribera del Duero.
I spidsen står en af Spaniens mest lovende nye vinprofiler, winemaker Àlvaro Izquierdo, som siden 2025 har ledet vinproduktionen. Master of Wine Tim Atkin kårede ham i 2024 til “Young Winemaker of the Year.”
Àlvaro har en baggrund i Business Administration og en kandidatgrad i ønologi fra det anerkendte universitet i Bordeaux. Erfaringen spænder vidt – fra det banebrydende Terroir Al Limit i Priorat til det klassiske Château Kirwan i Bordeaux.
Med afsæt i denne kombination af tradition og innovation arbejder Àlvaro målrettet på at forny Viña Mayors udtryk. Hans ambition er at skabe mere elegante og nutidige vine, samtidig med at han bevarer den unikke karakter fra Ribera del Duero.
Skabt med kærlighed, omhu og god tid
Lige som mange af de andre vine fra Viña Mayor, er denne vin skabt med masser af kærlighed til druerne, stor omhu under produktionen og givet masser af tid til at lagre og modne.
God til vildt, modne oste og chokolade
Den elegante Gran Reserva-vin fra Viña Mayor har modtaget flere udmærkelser og vundet guldmedaljer for sin 2007-årgang. Den egner sig godt til retter med vildt, rødt oksekød, samt stege og stuvninger af lam og slow-cooked grisekød.
Vinen passer også godt til modne oste uanset styrke, samt til mørk chokolade og desserter.


