Château La Nerthe Tavel - Prieure de Montezargues 2024
Frankrig
Rhône
Tavel
Økologisk og særdeles elegant Tavel Rosé med forførende noter af gul fersken, ribs og siciliansk appelsin. I glasset mødes du af en livlig friskhed med Tavel stilartens typiske intensitet, skabt i Rhône-dalens unikke terroir af sandet jord og rullesten.
Læs mereSpar 23%

Før 189 kr.
145
kr. /stk
Passer godt til
Fed fisk
Lyst fjerkræ
Mager fisk
Skaldyr
Tapas
Smagsnoter

Hindbær

Ribs

Kirsebær

Grønt æble

Honning

Jordbær

Blomme

Tørrede urter

Pære

Citronskal
Druer
Cinsault
Grenache Noir
Grenache Blanc
Clairette
Beskrivelse
Denne økologiske Tavel Rosé er skabt hos Prieuré de Montézargues, som er søsterejendommen til berømte Château La Nerthe. En særdeles vellykket Tavel vin, der fornemt balancerer elegance og intensitet. Vinen er skabt på et blend af Grenache, Mourvèdre, Cinsault, Syrah og Clairette. En klassisk Tavel med sin fyldige struktur, dog med en lysere og mere delikat farve end normalt for appellationen.
Vinen byder på charmerende noter af gul fersken, ribs og blodappelsin, som suppleres af subtile noter af mandel og konditorcreme. På ganen udfoldes noter af kirsebær, siciliansk appelsin og lakrids, der munder ud i en harmonisk og lang eftersmag.
Vinstokkene dyrkes økologisk i sandet, veldrænende jord dækket af Rhône-dalens karakteristiske rullesten, hvilket sikrer optimale vækstbetingelser for de traditionelle Rhône-druer. Denne unikke kombination af terroir og nænsom vinificering – herunder fire måneders lagring sur lie – giver en rosé, der er både intens og raffineret.
Perfekt som ledsager til grillet fisk, bagt græskar med parmesan eller kylling à la basquaise. Et fremragende valg til dem, der søger en Tavel med finesse uden at miste stilartens dybde og kraft.
Læs hele beskrivelsen

Produceret af Château la Nerthe
Château la Nerthe er ubetinget en af Châteauneuf-du-Papes absolutte top-producenter. Det storslåede slot er beliggende i appellationens sydøstlige del, omkring det berømte La Crau-plateau. Slottet blev opført i 1730’erne, men vinproduktion på stedet kan føres tilbage til midten af 1500-tallet. I 1985 blev slottet købt af Richard-familien, der investerede store summer i renovering af slottet og revitaliseringen af de omkringliggende vinmarker. Det erklærede formål var at bringe Château La Nerthe tilbage til fordums storhed blandt eliten af producenter i Châteauneuf-du-Pape. Efter renoveringen blev Alain Dugas indsat som daglig leder og vinmager på Château La Nerthe. Det var under hans ledelse, at slottet blev økologisk certificeret i 1998. Siden sad Christian Voeux og Ralph Garcin i chefstolen, og i dag ledes slottet med sikker hånd af den talentfulde ønolog Remi Jean. Château La Nerthe har som Føniksfuglen rejst sig af asken og er i dag genindtrådt blandt eliten af producenter i Châteauneuf-du-Pape.

Côtes-du-Rhônes vinmarker følger Rhône-floden fra Vienne i nord til Avignon i syd, en næsten 200 km lang strækning. Rhône er især et rødvinsområde, og det er vigtigt at skelne mellem nord, hvor Syrah-druen er den fremtrædende, og syd hvor Grenache er mest udbredt. Côtes-du-Rhônes hvidvine er bestemt også værd at stifte bekendtskab med. De laves i nord på druerne Rousanne, Marsanne og Viognier og i syd især på Grenache Blanc, Clairette og Bourboulenc.
