GORGÉE DE SOLEIL Rosé 2022

Frankrig
Frankrig
Pays d'Oc

Friske og elegante Gorge de Soleil dufter af jordbær, hindbær og røde æbler. Utrolig velegnet som aperitif eller som ledsager til sprøde sommersalater.

Læs mere

Friske og elegante Gorge de Soleil dufter af jordbær, hindbær og røde æbler. Utrolig velegnet som aperitif eller som ledsager til sprøde sommersalater.

Læs mere
  • Ecological
  • Sustainable
Rosé 2022
129
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Asiatisk mad
Lyst fjerkræ
Stærk krydret mad
Tapas
Vegetariske retter
Velkomst
Smagsnoter
Hindbær

Hindbær

Blomme

Blomme

Jordbær

Jordbær

Tørrede urter

Tørrede urter

Ribs

Ribs

Kirsebær

Kirsebær

Grønt æble

Grønt æble

Honning

Honning

Blåbær

Blåbær

Druer
Grenache
Cinsault
Syrah

Beskrivelse

Økologisk skøhhed fra Sydfrankrig

Gorgée de Soleil, som kan oversættes med noget i retning af ’et strejf af solen’, er en indbydende sydfransk rosé, som udelukkende består af tre forskellige økologiske druesorter fra vinregionen Languedoc, nemlig Grenache, Cinsault og Syrah. Regionen strækker sig langs Frankrigs østkyst og dækker et stort vinområde på hele 120.000 hektar mellem Middelhavet og Pyrenæerne. Både grækere og romere har dyrket vin her og i dag dyrker flere end 20.000 vinbønder, store som helt små, vin i regionen. Her kan være utrolig varmt i dagtimerne, men heldigvis køler havets briser vinmarkerne af i nattetimerne. For at bevare frugten og syren, plukkes tidligt på sæsonen og i de tidlige morgentimer.

I stil med Provence

Gorgée de Soleil er produceret på 40% Grenache, 40% Cinsault og 20% Syrah med den indbydende laksefarve, som vi forbinder med vinene fra Provence. De tre druesorter bliver høstet og vinificeret hver for sig. Hver sort bliver sorteret, afstilket og derefter forsigtigt presset. Inden gæringen køles mosten ned og får et par dages ro ved små 10 grader. Gæringen finder sted i temperaturregulerede ståltanke ved cirka 16 grader. Efter gæringen får vinen lov til at hvile i små 4 måneder. Herefter foretages det endelige blend af vinmageren, inden vinen kan tappes.

Til enhver lejlighed

Gorgée de Soleil Rosé er en frisk og elegant vin, skønt duftende af jordbær, hindbær og røde æbler. I smagen er der en virkelig god balance, og frugten står helt forrest. Vinen er tør og forfriskende, og den frugtige karakter gør vinen meget velegnet til både aperitif, hygge, vegetarretter, tapas, grillet kylling/gris med sommersalater, tomatbaserede pastaretter eller asiatisk inspirerede retter.

 

Læs hele beskrivelsen
Fra <a href="/sog/?q=Pays d'Oc">pays d'oc</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
Fra pays d'oc området i Frankrig
Vin de Pay d’Oc er en regionsbetegnelse etableret i 1986 af lokale vinproducenter geografisk dækkende over Languedoc-Roussillon-området, som en betegnelse der var rummelig for at anvende andre druer end kun de sydfranske i vinene – dog i høj grad øvrige franske såsom Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot og Syrah. Idéen bag kategorien og Vins de Pays d’Oc-betegnelsen var at give frit slag for at lave vine med lidt mere bredt favnende vinstil. Der er krav til høstudbyttet pr. hektar og alle Vins de Pays d’Oc skal godkendes af et smagepanel, før den må bære betegnelsen.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt