Vinoplevelser i Aarhus

I Aarhus finder du mange gode vinoplevelser, der afspejler Aarhus’ ånd og mangfoldighed - og vi har samlet nogle af de bedste på denne side. Den pulserende atmosfære i byen kombineret med en voksende passion for vin i byen skaber et spændende miljø for alle, der elsker at udforske vinens verden. Så næste gang du er i Aarhus og søger en vinoplevelse med glæde og atmosfære, skal du lade dig forføre af de hyggelige gader og byens unikke vinmiljø.

Galåre

I en lille, næsten lidt hemmelig smøge i latinerkvarteret i Århus finder du en skøn, skøn perle af et sted.

Galåre hedder restauranten, som har åbent onsdag til søndag og med aftenserveringer fra torsdag til lørdag.

Spisekortet rummer masser af kvalitet på tværs af døgnets serveringer. Om aftenen kan du nyde kvalitetsvin, der harmonerer perfekt med alt fra østers til tatar, stegt kalvebrisel og publikumsfavoritten marv og vafler med brunet smør og urter.

Du kan selvfølgelig også få et koldt og læskende glas hvidvin eller et perfekt tempereret glas rødvin tidligere på dagen. Det er helt op til dig, og Galåre har enormt charmerende arealer både inde og ude i baggården med de cremefarvede facader og de sprossede, gamle vinduer med kig ind i restauranten.

Her er stemning. Så er det op til dig, om der også skal være fest!

 

 

Hotel Oasia

Beliggende lige midt i Århus med rådhusparken i baghaven og banegårdspladsen rundt om hjørnet finder du et hotel, som i den grad har styr på det med vine og smage. Og god stil i det hele taget.

Hotel Oasia er oplagt at besøge både til et flerdages ophold i skønne Århus og til nogle hyggelige timers samvær i hotellets lounge- og barområde.

Her kan I dykke ned i barkortet med et godt udvalg af både cocktails, øl og kvalitetsvine. Ligesom I kan bestille et tapas-bræt eller snacks, som I kan nyde sammen med de læskende dråber. Alt sammen til rigtig fine priser.

I loungeområdet er der løbende forskellige events som livemusik og eksempelvis ginsmagninger, og I kan også besøge Hotel Oasia for at se en fodboldkamp eller andet sport på en af de mange sportskanaler, hotellet råder over.

En klar anbefaling herfra af det skønne, smagfuldt indrettede og nordisk inspirerede hotel med masser af Århus-stemning!

 

 

Restaurant Havnær

På den yderste spids af Århus Ø og med et bredt kig ud over Århusbugten med Riis Skov og badeanstalten Den Permanente i baggrunden finder du restauranten, som meget præcist hedder Havnær.

Her kan I slå jer ned både ude og inde og nyde årstidens indvirkning på den smukke, smukke omgivende natur. Og naturligvis restaurantens virkelig gode og meget varierede otte-siders vinkort.

Om sommeren er det oplagt at indtage et bord ude og kigge på sejlskibene, der glider ind mod Århus Lystbådehavn og den nærliggende træbådehavn med et glas bobler eller måske en flaske rosé. Det store udvalg betyder, at der altid er noget for enhver smag og pengepung.

Restaurant Havnær har naturligvis også et formidabelt menukort, som med placeringen helt ud til vandet har et naturligt fokus på det maritime med retter som grillet helleflynder, kulmule og caviar fra michelin-leverandøren, Rossini.

Hvis du mener, at livet nogle gange har brug for lidt opkvikkende salt havluft, så er det Restaurant Havnær, du skal besøge!

 

 

Restaurant SYV NI 13

I den livlige Frederiksgade mellem Åen og Musikhuset skiller Restaurant SYV NI 13 sig særdeles positivt ud blandt de mange barer og spisesteder, hvis du er på udkig efter en skøn aften i vinens tegn.

Restauranten har et godt og overskueligt vinkort med fokus på europæiske vine. De nøje udvalgte vine komplementerer køkkenets retter perfekt og skifter således løbende efter sæsonen.

SYV NI 13s koncept er social dining, så her har du rig mulighed for at smage mange forskellige retter og dele smagsoplevelserne med dine venner eller familie på en fin og uformel måde.

Restauranten i den smukke hvidpudsede bygning er med sin placering og fine forståelse for sammenhængen mellem mad og vin et helt oplagt sted at besøge, hvis middagen skal finde sted midt i Århus.

 

 

Halibut Bistro

I moderne faciliteter i den nye bydel på Århus Ø finder du en tilsvarende moderne fortolkning af en fiskerestaurant.

Halibut Bistro henter sin inspiration fra den franske bistro, og her kan nyde en af de udsøgte, enkle retter, hvor fokus er på at skabe masser af kvalitet i hver eneste mundfuld.

Hovedvægten i menukortet er på fisk, østers og skaldyr, og vinkortet er naturligt sammensat, så det matcher retterne med lette, friske vine.

Det er imidlertid også muligt at få en omgang oksetatar eller en striploin steak med et dertilhørende kvalitetsglas rødvin, og Halibu Bistro er i det hele taget et rigtig dejligt sted at besøge, hvis du leder efter en stemningsfuld aften i nordisk inspirerede omgivelser.

Det lidt sjovt klingende navn, Halibut, betyder i øvrigt helleflynder. Og stedet har fået sit navn, fordi helleflynderen er kendt som en spisefisk af høj kvalitet.

De samme standarder kan du glæde dig til på Halibu Bistro!

 

 

Hos Kjær & Sommerfeldt i Aarhus holdes der hundredevis af vinsmagninger hvert år.

Kjær & Sommerfeldt i Aarhus

I det gamle pakhus på Skovvejen 2A finder du Aarhus’ hyggeligste vinhandel med 3 store smagelokaler. Træd ind i de historiske lokaler, og lad det vinkyndige personale guide dig gennem det store udvalg af vin og spiritus.

Kjær & Sommerfeldt har efterhånden ligget på adressen i 10 år og i 2023 fik butikken vokseværk med hele 3 nye smagelokaler.

Med flere hundrede smagninger om året, er der arrangementer for enhver smag. Du kan enten købe billetter til en åben smagning, eller booke en privat smagning, hvor en kyndig vinkonsulent guider jer igennem et udvalg af fantastiske vine. Med en privat smagning kan du skræddersy din helt egen smagning.

 

 

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt