Guide til de bedste spise- og vinoplevelser på Fyn

Hvis du elsker god vin og god mad, er der masser af skønne steder at besøge på Fyn. Og masser af meget forskellige muligheder! Så uanset om du skal på tur med din bedre halvdel, med børnene eller en større gruppe, så kig med herunder, hvor vi guider dig til nogle af vores favoritsteder at besøge på Fyn.

Dampskibshuset

Helt ude på molen på Bogense Havn på Nordvestfyn finder du en enorm hyggelig restaurant, hvor du har kig ud over havet til den ene side og ind over lystbådehavnen med de gamle skibe til den anden side.

Men denne skønne placeringen er det oplagt at bringe stedets spisende gæster helt tæt på de smukke omgivelser, og du kan således spise på de hyggelige havnearealer ude, når vejret er til det, og inde med kig ud gennem de store vinduespartier, som giver dig en fornemmelse af næsten at sidde på kanten af det rolige hav.

Den på alle måde smukke beliggenhed komplimenteres på fineste vis i restauranten, som tilbereder deres retter baseret på friske råvarer, som forarbejdes med masser af kvalitet, så resultatet bliver udtryksfulde og smagfulde retter.

Du kan også besøge Dampskibshuset i sommerperioden fra omkring påske frem til slut september og få formidabel hjemmelavet is lavet på stedet.

Ligesom det er et meget stemningsfuldt sted at slå sig ned og åbne en flaske vin eller to og suge al den skønne maritime stemning til sig.

 

 

Odense Eventyr Golf Restaurant

I det sydvestlige Odense finder du Odense Eventyr Golf Restaurant, som ligger indpakket i skov til den ene side og smukt anlagte golfbaner til den anden.

Hvis du slår dig ned her og nyder en middag enten inde i restauranten eller ude på terrasseanlægget er du helt tæt på de smukke, grønne baner, og det giver en skøn stemning som baggrundstæppe for spiseoplevelsen.

Restauranten besøges naturligvis flittigt af de gæstende golfspillere, men den er også et opsøgt udflugtsmål fra mange odenseanere, som kommer hertil for at nyde de dejlige retter som stjerneskud, omelet og kvalitetssmørrebrød.

Ligesom her kommer mange besøgende, der afholder deres festarrangementer og receptioner i de grønne omgivelser.

Alt sammen kan nydes sammen med et rigt udvalg af vine, som passer til ethvert behov.

Her får du serveret lige fra kvalitetsrødvine med masser af smag og kraft til de lette hvidvine eller boblende vine, som passer så godt til en skøn sommeraften eller tilsvarende i de smukke grønne omgivelser.

Hvis du sætter pris på virkelig smuk og velholdt natur og et køkken, som forstår sig på sammenhængen mellem mad og vin, så tag på tur til Odense Eventyr Golf Restaurant!

 

 

Ærøfærgernes spiseoplevelser

Hvis du drømmer om en tur til smukke Ærø og er til dejlig mad og vin, kan du godt glæde dig. Det hele starter allerede på færgeturen!

Uanset om du sejler fra Svendborg eller Faaborg på Sydfyn eller Fynshav på Als mod Ærø, kommer du ombord på en færge, hvor du kan se frem til en sejltur på cirka en times tid med rig mulighed for at læne dig tilbage og drikke et godt glas vin eller to.

På alle færgerne er der indkøbt et godt udvalg af forskellige vine, som du kan nyde med kig ud over det smukke sydfynske øhav, som du sejler gennem. Ligesom du naturligvis kan bestille et godt måltid mad på færgerne og nyde sammen med den gode vin.

Færgerne er arrangeret med spiseområder ude og inde, så du har mulighed for at nyde sceneriet med frisk havluft i næseborene eller lidt mere på afstand bag en rude med kig udover de rolige vande.

Ærø er fyldt med sjæl og charme, og det indkapsler færgeturen på fineste vis.

Der er også mulighed for at holde et selskab på færgen fra Svendborg til Ærøskøbing, og hvis I er en større gruppe, der ønsker at spise sammen på en af færgerne, er det en god idé at kontakte Ærøfærgerne inden afgang, så de kan skabe den helt rigtige oplevelse til jer.

 

 

Bielers Vinbar og Gourmet

I Otterup på Nordfyn og tæt på Odense finder du Bielers Vinbar og Gourmet, som byder på massevis af gode spiseoplevelser til jer. Pakket ind i forskellige rammer.

Bielers Vinbar og gourmet holder nemlig til i Otterup Hallen og afholder et væld af arrangementer og fester, ligesom de mange besøgende i hallen bliver forkælet med skønne a la carte retter i de hyggelige omgivelser både ude og inde.

Foruden det rige udvalg af a la carte retter med alt fra friskfanget fisk til tournedos og tapas finder du også en decideret vinbar her, hvor du virkelig bliver forkælet med knowhow og masser af passion for vinens verden.

Du kan nyde mange forskellige vine og blive godt klædt på af det vidende personale, som gerne rådgiver dig, så du får lige den vinoplevelse, du ønsker dig.

Der er flere hyggelige steder, hvor du kan slå dig ned og nyde de gode varer. Blandt andet ude på de hyggelige arealer, som grænser op til boldbaner.

Hvis du er til masser af livlig stemning, god mad og skønne druer, så tag en tur til Bielers Vinbar og Gourmet i Otterup.

 

 

Kings Sushi Kerteminde

Midt i hyggelige Kerteminde med de snørklede gader og den evige nærhed til vandet på begge sider af byen finder du Kings Sushi Kerteminde.

Her får du sushi i høj kvalitet og hyggelige omgivelser, som giver god rum og plads til både parmiddagen og de større selskaber, og de fine lokaler er stemningsfuldt indrettet med kig ud til den livlige by lige uden for restaurantvinduerne.

Du kan både udvælge dig de stykker sushi, der tiltaler dig allermest, eller vælge sushi ad libitum, hvor du får to timers fri adgang til sushien og de øvrige retter for mellem 209 kroner og 259 kroner afhængig af tidspunktet på dagen og ugen.

Kings Sushi Kerteminde har forsynet sig med et godt udvalg af vine, der passer særlig godt til sushi, så hvis du er til lækre vine, der passer godt til fisk og andre lettere retter, så er stedet her oplagt at besøge.

Børn under 12 år kan i øvrigt spise sushi ad libitum her til halv pris, mens det er gratis for børn under 3 år at spise med, når resten af selskabet har valgt ad libitum-løsningen.

 

 

Dang Ved Brønden

I Faaborg ud til byens torv og tæt på havneområdet ligger den thailandske restaurant Dang Ved Brønden i det smukke gamle Ortmanns Palæ.

Lokalerne er hyggeligt indrettet med fokus på restaurantens thailandske forankring, og maden byder på smagfulde og krydrede retter med alt fra fisk og skaldyr til kylling, oksekød og and.

Alt sammen tilberedt efter stolte thailandske madtraditioner.

Husets vinkort byder på et rigt udvalg af kvalitetsvine til fornuftige priser, så stedet er oplagt at besøge, hvis du gerne vil have en spændende smagsoplevelse kombineret med gode vine til gode priser.

Restauranten har taget navn efter skulpturen Ymerbrønden, som står lige udenfor restauranten på det hyggelige torv, som især i sommerhalvåret summer af skøn stemning.

Du kan også bestille take away fra Dang Ved Brønden, og hvis du vil nyde en hyggelig aften på stedet, er det oplagt at bestille en af de gode menuer med appetizers og hovedret for absolut fornuftige priser på mellem 250 og 275 kroner.

 

 

Assens Bowlingcenter

I udkanten af Assens finder du et af byens store samlingspunkter i form af byens bowlingcenter, der rummer rigtig fine muligheder for selskaber, gode spiseoplevelser og masser af leg i timevis.

Foruden bowlingbanerne har centret nemlig et legeland for de mindste, så stedet er oplagt at besøge for jer, der både nyder en venskabelig konkurrence og måske har mindre børn med, der skal have brændt noget krudt af, mens I læner jer tilbage og forsyner jer fra buffeten med et godt og varieret udvalg.

Assens Bowlingcenter har hertil et godt vinlager, og I finder alt fra kraftige rødvine til lette og perlende hvidvine blandt meget andet i sortimentet.

Hvis I skal holde en større privat fest, er stedet også en rigtig god ramme med selskabslokalerne og de gode faciliteter til børn og konkurrencelystne voksne, og I kan også bestille takeaway herfra.

Eller bare komme forbi og nyde en hyggelig middag i gode, afslappede omgivelser!

 

 

Restaurant Skovlyst

Midt i Svanninge Bjerge nord for Faaborg på Sydfyn finder du Restaurant Skovlyst med panoramaudsigt til de aldeles smukke grønne omgivelser.

Restauranten ligger på et af de højeste punkter i bakkerne cirka 87 meter over havets overflade, og herfra kan I mod syd se landskabet skråne ned mod Faaborg Fjord.

Menukortet afspejler stedets ambitioner om at give en unik oplevelse i en fusion mellem det danske og det franske køkken. Der er fokus på det ærlige og enkle i hver eneste ret, og udgangspunktet for retterne er altid årstidens udvalg af råvarer.

Der er både mulighed for at få en dejlig frokost eller en aftenmenu, og restauranten har et bredt udvalg af forskellige vine, der passer til enhver lejlighed og ethvert humør. Det dygtige personale sammensætter også meget gerne en vinmenu til jer, som passer perfekt til jeres udvalgte retter.

På Restaurant Skovlyst kan du nyde både maden, vin og den særdeles flotte natur i området omkring restauranten. Så hvis du er til dejlig mad, udsøgte vine og en skøn udsigt, så er restauranten her lige noget for dig.

 

 

Carlo Restaurant

Midt i charmerende Kerteminde, kun et stenkast fra vandet, finder du Restaurant Carlo.

Her kan du nyde a la carte retter som oksefilet, entrecote og friske rødspættefileter til pastaretter og kvalitetspizzaer med mange forskellige smagsoplevelser.

Menukortet har noget for enhver smag, og der er rig mulighed for at sammensætte en aften, hvor alle får noget, der passer lige præcis til sig. I kan eksempelvis også få en herlig belgisk vaffel som finale her på stedet!

Maden kan nydes i den charmerende restaurant, men i sommerhalvåret skal du ikke snyde dig selv for at nyde den hyggelige og rolige gårdhave. En dejlig lille oase, som indbyder et godt glas koldt hvidvin.

Restauranten har et godt udvalg af vine, som komplimenterer de forskellige spisemuligheder. Du kan også udforske vinens verden lidt og vælge noget fra vinkortet, du måske ikke kender så godt endnu. Bare spørg det hjælpsomme personale, de hjælper dig hellere end gerne i den rigtige retning.

Hvis du er på jagt efter et dejligt måltid mad i hyggelige omgivelser er Restaurant Carlo i skønne Kerteminde på Nordfyn bestemt et besøg værd.

 

 

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt