Domaini del Leone

Domaini del Leone

I 1974 besluttede Guido Fidora at omlægge familiens vingård til et økologisk landbrug. På det tidspunkt var det de færreste, som overhovedet var bekendt med, hvad økologi overhovedet dækkede over. Kemikalier i forbindelse med landbrug blev stadig betragtet som den rette og mest innovative måde at dyrke afgrøder på. Alle synes at have glemt de forudgående kemikaliefri årtusinder inden landbrugsindustrialiseringen. I omlægningens spæde start var der således hverken bøger, undersøgelser eller undervisere, som kunne anvise Guido vejen. Alt blev således tillært via erfaring.

I 1974 besluttede Guido Fidora at omlægge familiens vingård til et økologisk landbrug. På det tidspunkt var det de færreste, som overhovedet var bekendt med, hvad økologi overhovedet dækkede over. Kemikalier i forbindelse med landbrug blev stadig betragtet som den rette og mest innovative måde at dyrke afgrøder på. Alle synes at have glemt de forudgående kemikaliefri årtusinder inden landbrugsindustrialiseringen.
I omlægningens spæde start var der således hverken bøger, undersøgelser eller undervisere, som kunne anvise Guido vejen. Alt blev således tillært via erfaring.

I dag er Tenuta Civranetta, sydøst for Venedig, blandt Italiens allertidligste eksempler på dyrkning efter økologiske principper. Ejendommens biodiversitet, med det dertilhørende forskelligartede plante- og dyreliv, vidner om, at landbrugsmetoden kan skabe forbedrede livsbetingelser og ændre verden, som vi kender den. I dag råder Fidora-familien over i alt fire vingårde, der alle drives efter økologiske dyrkningsprincipper.

For familien Fidora betyder økologi ikke kun at vende tilbage til gode, gamle dyrkningsprincipper. Det betyder også at bevæge sig et skridt fremad med hensyn til kvalitet, sundhed, bæredygtighed og miljøansvar.

Familien Fidoras vinserie, Domini del Leone, er helt bevidst holdt på den tørre side af smagsspektret, for dermed at gøre dem gastronomisk velegnede. Det er således ikke tunge, ekstraherede vine, men derimod drikkevenlige og elegante vine, hvor et enkelt glas sjældent er nok.

 

Bæredygtige tiltag hos Domini del Leone

Domini del Leone og familien Fidora så som bekendt allerede i starten af 1970’erne nødvendigheden af at søge en mere bæredygtig og økologisk vej for hele deres vinproduktion. I dag er alle vinene herfra certificeret økologiske under European Organic Agriculture, men flere års arbejde efter biodynamiske retningslinjer har også resulteret i enkelte Demeter-certificeringer, som fx deres Orangevin.
Familien har opsat solpaneler på ejendommen for at reducere energiforbruget. Endvidere søger man at fremme biodiversiteten ved at lade 30% af besiddelserne være vildtvoksende. På disse arealer holder man græssende husdyr.

I deres bæredygtighedsprogram arbejder de med:

Miljøområder:
• Reducere energiforbrug
• Emballage – fx FSC certifikation
• Øge biodiversitet

Sociale områder:
• Medarbejdersundhed og -trivsel
• Ligestilling mellem kønnene
• Anti-diskrimination af minoriteter

Information

30010 Sant'Ambrogio di Valpolicella, Verona, Italien

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt