Delgado Zuleta

Delgado Zuleta

Er der en hedvin, der for alvor har fået et comeback i de seneste år, så er det sherry. Andalusiens stolthed, der op gennem firserne led under et noget blakket ry takket være overproduktion af sød sherry af tvivlsom kvalitet.

Siden den britiske admiral Sir Francis Drake i 1585 angreb Cádiz og stjal 2.900 flasker sherry havde den spanske hedvin ellers været en internationalt kendt og yndet drik, som havde klaret sig igennem en alenlang, men tumultarisk historie med krige, royale arvestridigheder og styrtdykkende priser. Ikke så sært, når man tænker på at sherry er en af verdens ældste vine.

I dag betragtes den underkendte hedvin med rette som en udsøgt aperitif og en utrolig, gastronomisk velegnet vin. Det skyldes ikke mindst den høje kvalitet, som kendetegner den moderne sherryproduktion og et spænd der favner alt fra det knastørre til det intenst sødmefulde, der gør sherry til et suverænt match til mangeartede retter. Selvom interessen for kvalitetssherry er stor, dyrkes den til stor begrædelse for alle sherry-entusiaster på et forsvindende lille dyrkningsareal, der i dag kun er en tredjedel i størrelse af, hvad det var i 1970’erne.

Sherry – eller Jerez som den hedder på spansk, opkaldt efter byen af samme navn – fremstilles i det andalusiske område mellem de tre byer Jerez de la Fontera, Sanlúcar de Barrameda og El Puerto de Santa María. Området kaldes i folkemunde Sherry-trekanten. Her har en række historiske vinhuse til huse, heriblandt Delgado Zuleta, der er det ældste vineri i Marco de Jerez-regionen. Vinhuset har her siden 1744 excelleret i den dyrebare andalusiske eliksir.

Delgado Zuleta er placeret i det nordvestlige hjørne af den famøse Sherry-trekant, i Sanlúgar de Barrameda. Hjembyen for den berømte Manzanilla. Huset mestrer ikke blot den knastørre Mazanilla, som er husets flagskib, men også de halvtørre varianter Amontillado og Oloroso, samt den sødmefulde Pedro Ximenez. Huset står desuden bag forrygende Vermouth og Moscatel.

Information

Avda. Rocío Jurado, s/n - 11540 Sanlúcar de Barrameda, Spanien

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt