La Playa

La Playa

Eventyret om La Playa tog sin begyndelse i 1987, hvor de politiske vinde blev mere positive efter demokratiets indførelse i Chile. På det tidspunkt var der ingen der regnede chilensk vin for noget. Kvaliteten af vinen var ikke noget særligt, og specielt hvidvinene led under, at udstyret var forældet. Det medførte, at en række vine blev lettere oxiderede. Men druerne og klimaet var der, og dét så danskeren Søren Axelsen i midten af 1980’erne, da han besøgte Chile. Han etablerede sit vinhus, La Playa, og de første flasker blev eksporteret i 1989.

La Playa

Filosofien bag La Playa er en konstant søgen efter kvalitet. Den nye årgang skal være bedre end den foregående. Vinene skal have karakter og udtrykke både drue og terroir.

La Playa sætter kvalitet over kvantitet. I praksis betyder det, at en vin som huset ikke finder værdig til at bære La Playa-navnet sælges til de store vinhuse. Vinene fremstilles udelukkende på druer, der er vokset på deres egne marker.

Colhagua Valley

Colchagua Valley ligger ca. 150 kilometer syd for Santiago, og har gennem de sidste 10 år udviklet sig til det førende område for rødvinsproduktion i Chile. Klimaet i Colchagua er tørt. Dagene er varme, men de kølige vinde fra Stillehavet, der nedkøler området og specielt druerne om natten forlænger modningsprocessen, og giver derved druerne intensitet.

Limari Valley

Limari Valley er Chile’s nordligste vinområde af betydning og strækker sig fra Andesbjergene helt ud til Stillehavet. Limari er et meget tørt område med mellem 80 -100 mm regn om året.

Grunden til, at området er en oase for vinfremstilling er, at markerne kan drypvandes med vand fra Andesbjergene samt ”Camanchaca”. ”Camanchaca” er den tåge, der hver morgen indhyller vinmarkerne med kølig tåge og afsætter dugperler på druerne som derved nedkøles.

Green Practice

La Playa er desuden fremgangseksempel på bæredygtig virksomhed og kendt for meget seriøs CSR-politik i marken såvel som i vineriet. ”La Playa er grøn” og certificeret ”Green Practice under det officielle ISO 14000-certifikat.

Information

Camino a Calleuque, Peralillo, Santa Cruz, Chile

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt