Château de Ricaud

Château de Ricaud

Der findes en spændende verden uden for de klassificerede vine, og der er både kvalitet og ”value for money” at finde. Château de Ricaud ligger i Cadillac, er blandt områdets få, men mest seriøse og anerkendte slotte, og Kjær & Sommerfeldt fører dets vine eksklusivt.

Her, og faktisk helt uden for de klassificerede områder i Bordeaux, finder vi en hel pallette af usædvanligt forskelligartede og varierede jordbunde.

Forført af det gevaldige kvalitetspotentiale i vinmarkerne og ejendommens pragtfulde arkitektur købte den nuværende slotsejer, Alain Thiénot, stedet i 1980. Han gennemskuede, at her var der tale om en usleben diamant. I 2007 valgte han at slå sit arbejde sammen med Dourthe Estates og et ambitiøst rekonstruktions-program blev sat i værk og forvandlede Château de Ricaud til et benchmark i Cadillac.

Château de Ricaud

Selve slottet, Château de Ricaud, har rødder tilbage i det 15. århundrede. Det var dengang kendt under navnet ”Ricault”, og var ejet af Chevalier Bernard Lamensans. Under en borgerkrig i 1650 blev slottet fuldstændigt jævnet med jorden og ikke genrejst før 1865 af Bordeaux-arkitekten Alphonse Blaquière. Slottet blev opført i ny-gotisk stil og minder mere om et slot fra et eventyr end en vingård. Det til trods plantede den daværende ejer, William Wells, vinmarker rundt på grunden imellem 1882 og 1910 – det blev til næsten 30 ha. Slottet er desuden portrætteret på husets topvin, Grand Vin de Château de Ricaud.

I 1980 så Alain Thiénot således slottets og områdets store potentiale. Cadillac er ikke den mest kendte eller prestigefyldte lokation i Bordeaux, men området deler mange af de store muligheder i terroir’et, der kendetegner de klassificerede områder. Dog med mulighed for større variation og adspredelse grundet et meget forskelligartet terroir.

Information

Château de Ricaud, 33410 Loupiac, Frankrig

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt