Weingut Weszeli

Weingut Weszeli

Weszeli ligger i byen Langenlois vest for floden Kamp, og de samlede markbesiddelser, beplantede med Grüner Veltliner og Riesling, er på 30 hektar. Vingårdens historie går helt tilbage til 1679, og den var i mange år ejet af Summerer-familien.

Et nyt og væsentligt kapitel blev imidlertid skrevet da Davis Weszeli overtog ejerskabet, og med sin Terrafactum-filosofi, revitaliserede den gamle vingård. Terrafactum går ifølge Davis ud på, at den individuelle vinmarks mikroklima og biodiversitet skal komme uforstyrret til udtryk i hver enkelt vin – stimuleret af den omkringliggende flora og fauna. Det er næppe nogen tvivl om, at det er denne holistiske tænkning, der har ledt til de sjældent æstetiske og smukke etiketter som pryder Weszelis vinflasker, hvor forskellige dyr og insekter er gengivet som typografiske tegninger.

Davis Weszeli bygger videre på områdets oprindelige traditioner, og dyrker sine marker efter økologiske principper, resulterende i imponerende terroir-baserede vine. Hans produktion er ligeledes under omdannelse til økologi. Således vil hans vine være økologisk certificerede fra årgang 2020, og biodynamisk Demeter-certificerede fra årgang 2021. At han går helt sine egne vegne, demonstrerede han til fulde i juni 2014, da østrigske producenter var samlet for at præsentere deres Erste Lage-vine fra årgang 2013 for omverdenen. Davis medbragte 2011-årgangen, som det blev ham forbudt at skænke til hans udtalte skuffelse, men både årgang 2012 og 2013 lå stadig og modnede i hans kældre, og var således langt fra klare til at blive vist frem og nydt. 18 måneders fadlagring efterfulgt af seks måneder i flaske er dogmereglen for Davis Weszeli bedste vine. Sådan mener han at dybden og kompleksiteten bedst træder frem i hans enkeltmarksvine, for, som han siger: ”Jo langsommere en modning, desto mere holdbare og komplekse er vinene.”

Lad det være sagt med det samme. Davis Weszeli laver ikke vine for nybegyndere. Man fristes næsten til at kalde dem intellektuelle, men at netop hans vine er at finde blandt nogle af Europas bedste restauranter, siger noget om deres uhyre kompleksitet og deres evne til at spille op imod selv den fineste gastronomi. Hans bedste vine kan du med fordel dekantere i tre timer inden anvendelse, men så vil du til gengæld opleve mineralske, magtfulde og versatile vine, med en enestående præcision og rang, forfriskende syre.

Information

Grosser Buriweg 16, 3550 Langenlois, Østrig

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt