Balthasar Ress

Balthasar Ress

Balthasar Ress er en af Rheingaus mest innovative producenter. Selvom huset har en lang og agtværdig historie bag sig, synes nysgerrigheden og en næsten legesyg tilgang til vinfremstilling hele tiden at drive det fremad mod nye højder.

Familiefirmaet Balthasar Ress har siden 1989 været VDP-medlem, hvilket er den eksklusive sammenslutning, der tæller nogle af Tysklands bedste vinproducenter. Det hele begyndte dog tilbage i 1870 i byen Hattenheim, 45 minutters kørsel vest for Frankfurt. Hvad der startede som en slagterforretning, og siden en restaurant og et hotel, udviklede sig hurtigt til handel med vin og snart efter med en vingård, der blev overtaget i 1880 efter den foregående ejers konkurs. Balthasar Ress’ berømte vin, Von Unserm, trækker således spor helt tilbage fra den spæde opstart, hvor den var deres husvin.

I dag er det Stefan og Christian, henholdsvis fjerde og femte generation, der står ved roret af familieforetagendet. I 2010 overtog Christian driften af Balthasar Ress, og hans udtalte ambition var dengang som nu, at Balthasar Ress skulle indfinde sig i toppen af Rheingaus producenter. Christian tiltrådte dog allerede fra 1999 i den daglige drift. I 2009 kom Dirk Würtz til vingården, på initiativ af Christian Ress, og overtog ansvaret for al vinfremstilling og vindyrkning. Siden da er ejendommen fuldstændig omstruktureret.

I dag er det Oliver Schmid, der er vingårdschef med kyndig vejledning af Dirk Würtz. Sammen med Christian Ress videreudvikler de i fællesskab de 46 ha vinmarker efter økologiske retningslinjer og i overensstemmelse med Maria Thuns biodynamiske kalender. Denne holistiske tilgang gør Balthasar Ress-vinene til det, de er i dag: Kompromisløse kvaliteter med respekt for naturen.

Siden opstarten i 1870 har Balthasar Ress våbenskjold båret påskriften Fein sei der wein – Vinen er fin. Denne påskrift er ikke blevet mindre sand med årene.

Bæredygtige tiltag hos Balthasar Ress

For Christian Ress begyndte den bæredygtige rejse tilbage i 2010, da han besluttede sig for ikke længere at benytte traditionelle kemikalier på markerne. Konversionen mod økologisk dyrkning påbegyndtes i 2016, hvor samtlige arealer (i alt 45 ha vinmarker) blev omlagt til økologisk dyrkning. Høstudbytterne var helt i bund de første par år, men økologisk drift fremmer et selvregulerende økosystem, der klarer sig helt uden syntetiske kemiske stoffer såsom giftige herbicider eller pesticider. Det store mål i økologisk vindyrkning er derfor at opbygge og opretholde et afbalanceret økosystem gennem cyklussen. I dag er alle Balthasar Ress’ vinmarker økologisk dyrkede og certificerede. 2020 var således ikke blot 150-års jubilæet for Balthasar Ress. Det var også året hvor de første European Organic Agriculture certificerede vine blev frigivet vingården, og flere vil komme til i fremtiden.

I deres bæredygtighedsprogram arbejder de med:

Miljøområder

  • Minimere brug af pesticider
  • Minimere vandforbrug
  • Reducere energiforbrug
  • Reducere CO2-udledning
  • Sortere affald
  • Emballage – fx FSC certifikation
  • Øge biodiversitet

Sociale områder

  • Medarbejdersundhed og -trivsel
  • Ligeløn
  • Ligestilling mellem kønnene
  • Anti-diskrimination
  • Børne- og tvangsarbejde
  • Menneskerettigheder

Ledelsesstyring

  • Diversitet i ledelsen
  • Fælles lønforhandlinger
  • Etik- og antikorruption
  • Leverandøraftaler
  • Databeskyttelsespolitik
  • Bæredygtighedsrapportering
  • Ekstern forsikring

Information

Rheinallee 50, 65347 Eltville am Rhein, Tyskland

Passion for mennesker og vin siden 1875

Tilbud på
enkeltstyk

Smag dig nemt igennem
vores sortiment

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
og aftenlevering

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt