I dag er det Oliver Schmid, der er vingårdschef med kyndig vejledning af Dirk Würtz. Sammen med Christian Ress videreudvikler de i fællesskab de 46 ha vinmarker efter økologiske retningslinjer og i overensstemmelse med Maria Thuns biodynamiske kalender. Denne holistiske tilgang gør Balthasar Ress-vinene til det, de er i dag: Kompromisløse kvaliteter med respekt for naturen.
Siden opstarten i 1870 har Balthasar Ress våbenskjold båret påskriften Fein sei der wein – Vinen er fin. Denne påskrift er ikke blevet mindre sand med årene.
Bæredygtige tiltag hos Balthasar Ress
For Christian Ress begyndte den bæredygtige rejse tilbage i 2010, da han besluttede sig for ikke længere at benytte traditionelle kemikalier på markerne. Konversionen mod økologisk dyrkning påbegyndtes i 2016, hvor samtlige arealer (i alt 45 ha vinmarker) blev omlagt til økologisk dyrkning. Høstudbytterne var helt i bund de første par år, men økologisk drift fremmer et selvregulerende økosystem, der klarer sig helt uden syntetiske kemiske stoffer såsom giftige herbicider eller pesticider. Det store mål i økologisk vindyrkning er derfor at opbygge og opretholde et afbalanceret økosystem gennem cyklussen. I dag er alle Balthasar Ress’ vinmarker økologisk dyrkede og certificerede. 2020 var således ikke blot 150-års jubilæet for Balthasar Ress. Det var også året hvor de første European Organic Agriculture certificerede vine blev frigivet vingården, og flere vil komme til i fremtiden.
I deres bæredygtighedsprogram arbejder de med:
Miljøområder
- Minimere brug af pesticider
- Minimere vandforbrug
- Reducere energiforbrug
- Reducere CO2-udledning
- Sortere affald
- Emballage – fx FSC certifikation
- Øge biodiversitet
Sociale områder
- Medarbejdersundhed og -trivsel
- Ligeløn
- Ligestilling mellem kønnene
- Anti-diskrimination
- Børne- og tvangsarbejde
- Menneskerettigheder
Ledelsesstyring
- Diversitet i ledelsen
- Fælles lønforhandlinger
- Etik- og antikorruption
- Leverandøraftaler
- Databeskyttelsespolitik
- Bæredygtighedsrapportering
- Ekstern forsikring