Bestheim

Bestheim

Under Anden Verdenskrig blev den lille Alsace-by Bennwihr jævnet med jorden og ikke et hus stod tilbage. Det var en by, hvor alle på den ene eller anden måde var beskæftiget med vin.

Da krigen var slut, besluttede de tilbageblevne vinbønder, at de ville stå sammen i opbygningen af fremtiden. Det var et projekt som krævede mere end almindelig sammenhold. En udfordring for den enkelte i en tid, hvor der ikke blev stillet garantier for noget som helst. De blev derfor kaldt ”månejægerne”, fordi de jagtede det uopnåelige. 32 vinbønder var med fra begyndelsen.

Først skulle jorderne renses for tanks, jernryttere, stålhjælme, landminer og andre levn. I 1946 var man klar til at gå i gang med at lave vin på efterårets høst, og siden er det kun gået fremad. Samtidig kan man glæde sig over den længste fredelige periode i Alsace’s mere end tusinde år historie.

Bennwihr og Westhalten bliver til Bestheim

I dag er vinbønderne fra de 2 landsbyer Bennwihr og Westhalten samlet under navnet Bestheim. Det skete i 1997. Alle 320 vinbønder kender og accepterer filosofien og reglerne. De har nemlig selv været med til at formulere dem. Appellationens minimumsregler er ikke nok for dem. De har sat deres egen høje standart med hensyn til hektarudbytte, naturlig alkoholindhold o.l.

Bæredygtige tiltag hos Bestheim:

Bestheim dyrker sine marker efter retningslinjerne fra HVE (Haute Valeur Environnementale). Enkelte vine er økologiske certificeret under European Organic Agriculture og Agriculture Biologique (AB).

Ifølge Bestheim er det at producere vine på en bæredygtig måde en global sindstilstand. Det integrerer frem for at arbejdet i naturen og dermed i vinmarkerne. Så inkluderer det alle indsatserne i selve produktionen, hvor fx menneskenes velbefindende, energibesparelser og respekt for miljøet er blandt Bestheims prioriteter.

I deres bæredygtighedsprogram arbejder de med:

Miljøområder:

  • Minimere brug af pesticider
  • Minimere vandforbrug
  • Reducere CO2-udledning
  • Øge biodiversitet

Sociale områder:

  • Medarbejdersundhed og -trivsel
  • Ligeløn

Ledelsesstyring:

  • Diversitet i ledelsen
  • Leverandøraftaler

Information

3 Rue du Général de Gaulle, 68630 Bennwihr, Frankrig

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt