Rundt om de syv søstre i Alsace

Alsace er et af Frankrigs vigtigste hvidvinsområder. Selvom der også produceres rødvin i området, så er det først og fremmest hvidvinsvinsland. 

Alsace er et af de tørreste områder i Frankrig, hvilket giver et mindre udbytte på markerne. Det resulterer dog også i nogle af de mest enestående hvidvine i verden. Området er kendt for sine syv søstre – de syv druesorter, der er tilladte at dyrke her. Seks af disse er grønne hvidvinsdruer: Riesling, Muscat, Sylvaner, Pinot Blanc, Pinot Gris og Gewürztraminer.

Hvad er forskellen på de syv druer?

Riesling

Riesling regnes for den bedste drue i Alsace og som en af verdens fineste grønne druesorter.

Pinot Gris

Pinot Gris er fyldigere og mere robust end Riesling, velstruktureret og med en lang eftersmag.

Pinot Blanc

Pinot Blanc er en behagelig, blød, let og frisk vin, der bl.a. bruges som basis for Crémant.

Gewürztraminer

Gewürztraminer er en utrolig aromatisk hvidvin, der dufter af eksotiske frugter, krydderi og vilde roser.

Muscat

Muscat fra Alsace er altid tør og minder både i smag og duft om friske vindruer.

Sylvaner

Sylvaner er en behagelig, frisk, tør og let vin med afdæmpet frugt.

Pinot Noir

Pinot Noir er den eneste druesort i Alsace, der bruges til at lave rødvin og rosé.

I hvidvinshumør?

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt