Rundt om de syv søstre i Alsace
Alsace er et af Frankrigs vigtigste hvidvinsområder. Selvom der også produceres rødvin i området, så er det først og fremmest hvidvinsland.
Alsace er et af de tørreste områder i Frankrig, hvilket giver et mindre udbytte på markerne. Det resulterer dog også i nogle af de mest enestående hvidvine i verden. Området er kendt for sine syv søstre – de syv druesorter, der er tilladte at dyrke her. Seks af disse er grønne hvidvinsdruer: Riesling, Muscat, Sylvaner, Pinot Blanc, Pinot Gris og Gewürztraminer.
Hvad er forskellen på de syv druer?
Riesling
Riesling regnes for den bedste drue i Alsace og som en af verdens fineste grønne druesorter.
Pinot Gris
Pinot Gris er fyldigere og mere robust end Riesling, velstruktureret og med en lang eftersmag.
Pinot Blanc
Pinot Blanc er en behagelig, blød, let og frisk vin, der bl.a. bruges som basis for Crémant.
Gewürztraminer
Gewürztraminer er en utrolig aromatisk hvidvin, der dufter af eksotiske frugter, krydderi og vilde roser.
Muscat
Muscat fra Alsace er altid tør og minder både i smag og duft om friske vindruer.
Sylvaner
Sylvaner er en behagelig, frisk, tør og let vin med afdæmpet frugt.
Pinot Noir
Pinot Noir er den eneste druesort i Alsace, der bruges til at lave rødvin og rosé.