Indkøbskurv
Kurven er tom
Hvornår skal vinen åbnes?

Hvornår skal vinen åbnes?


En god tommelfingerregel er at åbne en kraftig rødvin mindst 2 timer, før du skal drikke den. Ældre Cabernet'er, Bordeaux'er og Rhône-vine bør dekanteres kort inden servering for at undgå, at de bliver flade og kedelige, mens en traditionel Barolo eller Amarone er et par timer om at åbne op.

Hvad betyder dekantering?

Dekantering, i ordets tekniske forstand, betyder at adskille vinen fra bundfald ved at hælde den over i en anden beholder. Om det er en karaffel eller en anden flaske, er i situationen ligegyldigt. 

Sådan dekanterer du en vin

Bundfald findes ofte i ældre vine, eller vine som ikke er blevet filtreret ved aftapning. Så hvis du har en vin, du beslutter dig for at dekantere, skal du sørge for, den har stået stille i oprejst position i nogle timer. Gerne fra dagen før, hvis det er muligt, så alle små partikler er faldet til bunds.

Herefter åbnes flasken, mens den står på bordet, og hældes forsigtigt i karaflen langs siden uden at det plasker, så bundfaldet bevæger sig mindst muligt.

Sørg for at stå ved en god lyskilde, så du kan se bundfaldet i vinflasken og nå at stoppe, inden det kommer med over i karaflen. Du kan se bundfaldet som nogle små, mørke partikler, der driver rundt i vinen.