Cabernet Sauvignon
Nøje udvalgte vine på Cabernet Sauvignon druen. Cabernet Sauvignon druen er især kendt fra de strukturelle, komplekse og majestætiske rødvine fra Bordeaux i Frankrig, men druen bruges også i flere andre lande. I Kjær & Sommerfeldt har vi et stort udvalg af forskellige stilarter af gode Cabernet Sauvignon vine.

Cabernet Sauvignon
Nøje udvalgte vine på Cabernet Sauvignon druen. Cabernet Sauvignon druen er især kendt fra de strukturelle, komplekse og majestætiske rødvine fra Bordeaux i Frankrig, men druen bruges også i flere andre lande. I Kjær & Sommerfeldt har vi et stort udvalg af forskellige stilarter af gode Cabernet Sauvignon vine.
Bestem selv et prisinterval
(17)
(16)
Cabernet Sauvignon - Cask 23 2021
Cask 23 er en af Napas mest legendariske vine og et samlerobjekt for mange vinelskere. I smagen overraskes man over vinens fine underliggende friskhed og mineralitet.
Læs mereDiamond Collection - Cabernet Sauvignon 2022
En ægte smagsoplevelse for Cabernet-elskeren fra fantastiske Coppola. En vin, der byder på en indsmigrende balance mellem saftighed og dybde. Essensen af Californien i et glas!
Læs mereFør 229 kr.
Chianti Riserva - Colli Senesi 2020
Intens og imødekommende vin med livlige aromaer domineret af kirsebær, anis og noter af middelhavs-krydderurter som rosmarin og timian. God mineralitet.
Læs mereFør 233 kr.
Ca' Grande Rosso 2023
Italiensk når det er bedst! En flot halvtør vin med noter af røde bær og en skøn frugtfylde med toner af skovbær, kirsebær og et strejf af mandel.
Læs mereFør 152 kr.
Rosso & Bianco - Cabernet Sauvignon 2023
Med Coppolas Rosso & Bianco får du en livlig og kraftig Cabernet med strejf af sorte kirsebær og vanilje, der vil skabe glæde hos gæster med hang til amerikansk intensitet og smag.
Læs mereChâteau du Vieux Marronnier 2021
Prisvindende rød Bordeaux fra højrebredden med indsmigrende noter af solbær og mørk chokolade.
Før 103 kr.
Clamor - Rosado 2024
Skøn rosévin der på flot harmonisk vis balancerer blid sødme og et frisk grapefrugt pift. En ren humørspreder.
Château Montrose - 2. Cru Classé 2021
Saint-Estèphes ikoniske og kraftfulde vin med dyb struktur og evne til langt liv. Montrose rummer mørk frugt, grafit og stenet mineralitet med robuste tanniner.
Læs mereFør 1.995 kr.
Château Lynch Bages - 5. Cru Classé 2021
Château Lynch-Bages er en af de mest berømte slotte i Pauillac. Slottet er ’blot’ klassificeret som en 5. Cru Classé, men det er notorisk kendt for at lave vin på højde med flere 3. Cru og 2. Cru, hvilket priserne da også kan indikere.
Læs mereFør 1.695 kr.
Cabernet Sauvignon - Limited Edition 2021
Tiltalende og utrolig flot balanceret Cabernet Sauvignon. En klassisk Columbia Valley med intense røde bær, et strejf af vanille og pikante toastede noter fra opholdet på fad.
Læs mereFør 178 kr.
Château d'Esteau - Cuvée d'Eyssan 2019
Blød, elegant og finesserig. Vinene fra Haut-Médoc er kendt for deres uovertrufne kvalitet, der ikke bare overstiger lillebroren, Médoc, men også matcher vinene fra de berømte nabodistrikter
Læs mereFør 172 kr.
Substance - Cabernet Sauvignon 2021
Substance Cabernet Sauvignon er en helt igennem klassisk Cabernet med imødekommende frugt og rank struktur.
Før 233 kr.
Château Durfort-Vivens - 2. Cru Classé 2021
Elegant vin med masser af power, flot struktur og stil. Frisk bouquet med solbær, lakrids og viol komplimenteret af peber og vanille.
Læs mereFør 895 kr.
Cabernet Sauvignon/Syrah 2024
Fyldig, blød vin med brombær og vanille i smagen.
Cabernet Sauvignon 2021
Indbydende, intens og imponerende Cabernet Sauvignon med silkebløde tanniner. Duften er velkrydret og fuld af detaljerigdom med et delikat modent præg og kakaotoner.
Læs mereRosé d'Anjou, Loire 2024
Læskende, smuk rosé, hvor frugtaromaer med nyplukkede hindbær og skovbær vælder op i glasset. Afrundet og fyldig smagsoplevelse med en lang, aromatisk finish.
Læs mereCabernet Sauvignon - Artemis 2021
Artemis er år efter år et af de bedste køb fra Napa Valley, hvis man er fan af stor klassisk og voluminøs Napa Valley Cabernet Sauvignon.
Læs mereLa Croix Saint Christophe - Grand Cru 2020
De berømte, bløde Merlot-vine finder du i Saint-Émilion. Her får du et flot eksempel på den blødere og mere imødekommende stil, som rødvinene herfra er blevet så kendte for.
Læs mereFør 252 kr.
Les Plantes de Durfort-Vivens 2019
Med de tre enkeltparcel vine, kan man få et indblik i de forskellige komponenter, der skaber en af Bordeaux' absolut fineste vine.
Læs mereFør 550 kr.
Château Haut-Bages Libéral - 5. Cru Classé 2021
Powerfuld, old school Paulliac - tobaksblade, cassis og masser af mørk frugt. Karakterfuld vin med stort potentiale.
Læs mereFør 469 kr.
Hvad er Cabernet Sauvignon
Cabernet Sauvignon er kendt som druen i nogle af de mest strukturelle, komplekse og majestætiske rødvine, der findes. Samtidig er den kendt for at kunne gemmes længe. En god Cabernet Sauvignon kan uden problemer gemmes i 20 år – og oftest også længere.
Som helt ung er Cabernet Sauvignon oftest ret kantet og kraftig i smag og aroma med et højt indhold af garvesyre – med mindre den er dyrket under varmere himmelstrøg som f.eks. Napa Valley eller Washington State, hvor druen bliver mere sødmepræget. Men når vinen har ligget i nogle år, begynder den at få en mere fløjlsagtig, elegant og kompleks smag – og denne udvikling tager til, jo længere tid Cabernet Sauvignon-vinen får lov at lagre.
I Frankrig, var det især indførelsen af det særlige Cru-Classé system for de bedste rødvine tilbage i 1850’erne, der gjorde Cabernet Sauvignon kendt. Her blev slottene i Bordeaux inddelt i klasser på baggrund af de opnåede priser og Cabernet Sauvignon spillede oftest en vigtig rolle i vinene i de højeste klasser.
Hvor stammer Cabernet Sauvignon fra?
Druesorten Cabernet Sauvignon er resultatet af en krydsning mellem Cabernet Franc og Sauvignon Blanc. Hver af sorterne gav deres fornavn til den nye druesorts navn. Krydsningen blev skabt i løbet af 1600-tallet i og omkring Bordeaux-regionen i det sydvestlige Frankrig. Det resulterede i en druesort, der var nem at dyrke, fordi den var mindre krævende med hensyn til jordbund og klima.
Samtidig har druen flere gode kvaliteter som gør den til lidt af en darling for både vinbønder og -producenter. F.eks. har druen tykt skind og hårde vinstokke med forholdsvis lav vækst. Det gør druerne nemme at plukke og vinstokkende modstandsdygtige overfor mange af de problemer, som vin oftest døjer med. Det gælder således både råd og insektangreb.
Det tykke skind er med til at give vinen en mørkere farve og mere garvesyre. Det giver både en fantastisk, spændende vin i sig selv – og så er Cabernet Sauvignon velegnet til at blande med andre druer som Merlot og Grenache.
Hvor dyrkes Cabernet Sauvignon?
Fra Bordeaux bredte den grovillige Cabernet Sauvignon sig hurtigt til resten af Europa. og druesorten var oftest også førstevalget, når der skulle plantes vin i den nye verden. Dens lave krav til jordbund og klima gjorde den nem at have med at gøre og nem at få succes med.
Derfor er det i dag muligt at få Cabernet Sauvignon-vine fra stort set hele verden. Druen indgår således i alle former for vine lige fra de kostbare og voldsomt eftertragtede vine fra druens hjemegn i Frankrig og til billige, drikkevenlige rødvine fra f.eks. Chile og Argentina. Her bliver druen mere sødmefuld i det på grund af det varmere klima, hvilket betyder, at vinen kan drikkes stort set uden lagring.
Druesorten modnes sent og kræver en del varme. Så faktisk er Frankrig noget af det nordligste på jordkloden, hvor det er muligt at dyrke druen. Netop klimaet ved Dordogne-floden er årsagen til, at Cabernet Sauvignon-vine fra venstrebredden har den kompleksitet og de kvaliteter, som de har. Omvendt er det også årsagen til, at der kan være så stor forskel på de forskellige årgange af vinene.
Cabernet Sauvignon-varianter
I modsætning til f.eks. Pinot Noir, der nemt muterer, er Cabernet Sauvignon ikke kendt for at skabe nye varianter af sig selv. Det er dog sket et par gange i Australien. Først i form af en druesort, der gav bronzefarvede druer. Den blev fundet på en vingård i 1977, og giver nogle blegrøde vine, som bliver solgt under navnet Malian. I 1991 muterede denne Cabernet-variant igen til en ny type, der gav helt hvide druer. Denne hvide Cabernet-vin bliver solgt under navnet Shalistin.
Specielt grundet druens grovillighed har mange vinbønder gennem tiden været meget interesserede i at krydse den med andre druesorter. Således opstod krydsninger som franske Marselan. En anden krydsning sælges under navnet Cabernet Blanc. Den opstod som en krydsning med en ukendt, lokal drue i Schweitz engang i løbet af den sidste halvdel af 1900-tallet.
Endelig findes der også en krydsning med Glera-druen, der blev til den italienske rødvinsdrue Incrocio Manzoni, samt en krydsning med den tyske drue Bronner, der skabte druesorten Souvignier Gris. Til sidst skal også nævnes en australsk krydsning med en ukendt lokal drue, der skabte druesorten Cygne Blanc, som også er en hvid udgave af Cabernet.
Smag og aroma af Cabernet Sauvignon
Druen kan nemt kendes på sin smag af solbær, samt kraftige smagsnoter af brombær og andre mørke frugter. Disse smagsnuancer går igen i alle vine, uanset hvor i verden de kommer fra. Derudover finder du oftest smagsnoter af mørk chokolade, modne blommer og lakrids, mens især fine wine fra Bordeaux fremviser også noter af cedertræ, vanilje, krydderier og tobak.
Disse smagsnoter og den fløjlsbløde garvesyre skyldes især druens forkærlighed for egetræ. Under den forholdsvis lange lagringstid af de bedste vine får druen ekstra god tid til at blive påvirket af egetræet, der udover at tilføre disse særlige smagsnoter og aromaer også blødgør det kraftige indhold af garvesyre i vinen, så den lagrede vin får den velkendte fløjlsbløde garvesyre, der er et andet sikkert kendetegn på en god, lagret Cabernet Sauvignon-vin fra Bordeaux.
Mindre gode versioner kan kendes på en smag af grøn peber, grønne bønner og kålvand. Det skyldes oftest, at druerne ikke har været modne nok, da de blev høstet. Smagen stammer fra den tykke skal på druen, der ligesom sit fædrene ophav Sauvignon Blanc, har et stort indhold af pyraziner, som netop er kendt for at give den grøntsagsagtige smag.
Cabernet Sauvignon til maden
Cabernet Sauvignon er en kraftig og dominerende vin, der oftest har en høj alkoholprocent. Derfor egner den sig ikke til lyse retter med spinkle smagsnuancer.
I stedet skal der kraftigere og mere federe, kødfulde retter til – specielt til yngre Cabernet Sauvignon-vine, der endnu ikke har fået taget toppen af garvesyren. Oksekød og lam er gode valg til sådan en vin. Det samme er fede oste, som f.eks. cheddar, mozzarella, brie og skimmeloste.
Find din vin her på siden
Hos Kjær & Sommerfeldt har vi fundet nogle af de bedste Cabernet Sauvignon-vine – ikke bare fra druesortens arnested, men fra hele verden. Så skynd dig op til toppen af siden og find dig nye yndlingsvin på druen.
Har du spørgsmål til vinen eller er du interesseret i de seneste nyheder om vin – og os? Så kan du med fordel kigge forbi vores blog.




















