Sådan åbner du en flaske Champagne

Der er altid mindst to knald i en flaske Champagne, mente den engelske premierminister Winston Churchill. Selvom det bestemt er festligt at lade proppen flyve af sted med et højt knald, så er det ikke nødvendigvis den bedste måde at åbne en flaske Champagne på.

Vi foretrækker nok alle sammen at åbne vores (ofte) dyrtkøbte Champagne uden at nogen får en vildfaren prop i øjet og uden at nogen af de dyrebare dråber går til spilde under selve åbningen. Det er der heldigvis mange måder at undgå, for du kan åbne en flaske Champagne på et utal af måder.

Den bedste måde at åbne en flaske Champagne på

Her er vores anbefaling til, hvordan du åbner en flaske Champagne med sikker stil – uden at spilde en eneste dråbe:

1. Start med at fjerne folien og løsne ståltrådskurven omkring flaskens top, mens du holder på proppen med din anden hånd.

2. Hold flasken i 45° vinkel væk fra dig selv og andre – trykket i en flaske Champagne er nemlig dobbelt så højt, som i et almindeligt bildæk.

3. Når du skal åbne flasken, skal du ikke vride i proppen, men derimod dreje selve flaskens bund. Du vil mærke proppen begynde at presse sig op. Lad hånden følge proppen, så den forlader flasken helt roligt og kontrolleret. Et blidt suk vil fortælle dig, at du har åbnet din Champagne på den helt rigtige måde!

Nicolas Feuillatte

Frankrigs største Champagne-brand

Gå på opdagelse i Champagnens fantastiske univers med Nicolas Feuillatte – Frankrigs største Champagne-brand, der også er det tredjestørste brand på verdensplan.

Se det perlende udvalg
Champagne = lykkeeleksir

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt