
Ved hvilken temperatur skal hvidvin serveres?
Meget overordnet skal de lette, friske og ukomplekse vine drikkes koldest. Jo mere kompleks en hvidvin bliver i form af længere fadlagring, jo højere serveringstemperatur. Serverer du en hvidvin for varmt, mister den sin friskhed og spændstighed.
Køl hvidvinen ned i en fart
Det kan være nærliggende at putte hvidvinen i fryseren, hvis du har glemt at lægge den på køl, og gæsterne er lige på trapperne. Men faktisk er der en endnu hurtigere måde at køle hvidvinen ned på, nemlig i en spand med koldt vand og en god portion salt. Saltet er med til at sænke frysepunktet, og vinen køles derfor lynhurtigt ned i det iskolde vand.
Serveringstemperatur
En ung hvidvin bør du servere ved 6-8 grader.
Er der tale om en mere fyldig hvidvin med fadlagring, f.eks. en Chardonnay, skal den serveres ved 10-12 grader.
Derfor kan man som tommelfingerregel sige, at en hvidvin overordnet set skal serveres ved en temperatur på 8-14 grader, dvs. den skal ud af køleskabet ca. en halv time, før den skal drikkes.
Læs mere om den Bedste opbevarings- og serveringstemperatur her.