Indkøbskurv
Kurven er tom
Ved hvilken temperatur skal hvidvin serveres?

Ved hvilken temperatur skal hvidvin serveres?


Meget overordnet skal de lette, friske og ukomplekse vine drikkes koldest. Jo mere kompleks en hvidvin bliver i form af længere fadlagring, jo højere serveringstemperatur. Serverer du en hvidvin for varmt, mister den sin friskhed og spændstighed. 

Køl hvidvinen ned i en fart

Det kan være nærliggende at putte hvidvinen i fryseren, hvis du har glemt at lægge den på køl, og gæsterne er lige på trapperne. Men faktisk er der en endnu hurtigere måde at køle hvidvinen ned på, nemlig i en spand med koldt vand og en god portion salt. Saltet er med til at sænke frysepunktet, og vinen køles derfor lynhurtigt ned i det iskolde vand.

Serveringstemperatur

En ung hvidvin bør du servere ved 6-8 grader.

Er der tale om en mere fyldig hvidvin med fadlagring, f.eks. en Chardonnay, skal den serveres ved 10-12 grader.

Derfor kan man som tommelfingerregel sige, at en hvidvin overordnet set skal serveres ved en temperatur på 8-14 grader, dvs. den skal ud af køleskabet ca. en halv time, før den skal drikkes.

Læs mere om den Bedste opbevarings- og serveringstemperatur her.