God vin til græskar
Efteråret betyder en masse lækre retter med græskar. Men hvilken vin skal man servere for sine gæster? Der er mange muligheder, men en af de bedste løsninger er at kigge mod sprød tysk Riesling.
Kunsten er at finde en vin, der både besidder syre til at skære igennem græskars fede tekstur, men også haren grad sødme til at matche græskarens naturlige sødme. Derfor er Balthasar Ress’ Hattenheim Feinherb det oplagte valg, hvis du drømmer om et helt perfekt match.
Feinherb er en mindre kendt kategori af tysk Riesling, der ligger stilmæssigt mellem Trocken og Spätlese. Økologiske Feinherb fra Balthasar Ress er til Riesling-elskeren, der vil forkæles af en vin, hvor syren afrundes af en delikat frugtsødme.
En sikker vinder til sæsonens græskarsupper eller ovnstegt Butternut Squash med feta og hvidløgscroutoner.
Opskrift på lækker græskarsuppe
Hvis du også er kommet i suppehumør, kan du prøve kræfter med denne lækre opskrift på en krydret og cremet græskarsuppe med en asiatisk twist. De er en perfekt suppe til at varme sig på i disse kolde oktoberdage. Opskriften er supernem og suppen smager himmelsk med en fin balance af mild chili, sødme og smagsdybde.
Ingredienser:
- 1 stort hokkaidogræskar (skåret i tern)
- 2 store gulerødder (skåret i tern)
- 2 store kartofler (skåret i tern)
- 2 kviste timian (finthakket)
- 1 løg (finthakket)
- 2 fed hvidløg (finthakket)
- 1 spsk. ingefær (revet)
- 1 tsk. spidskommen
- 1 frisk chili (finthakket)
- 2 dl. grøntsagsfond
- 400 ml kokosmælk
- 2 spsk. Olivenolie
Pynt: timian, græskarkerner, creme fraiche og rugbrødscroutoner
Smag til med salt + peber
6 simple trin
- Svits alle grøntsagerne, en kvist timian og krydderierne i en stor gryde i 4 minutter på middelvarme.
- Tilsæt grøntsagsfond og lad det småsimre i 35 minutter.
- Tilføj kokosmælk og brug en stavblender for at opnå en cremet konsistens.
- Smag til med salt og peber.
- Anret i dyb tallerken og pynt med cremefraiche, græskarkerner, persille og rugbrødscroutoner.
- Servér gerne et glas Riesling Feinherb til.