Balthasar Ress Riesling - Hattenheim - Feinherb 2022

Tyskland
Tyskland
Rheingau

En charmerende halv-sød Riesling med dragende noter af blomster og citrusfrugter. Denne økologiske vin har en fantastisk harmoni mellem syre og sødme.

Læs mere

En charmerende halv-sød Riesling med dragende noter af blomster og citrusfrugter. Denne økologiske vin har en fantastisk harmoni mellem syre og sødme.

Læs mere
  • Ecological
  • EcologicalNaturewine
Mængde
pris
Riesling - Hattenheim - Feinherb 2022
Pris ved 6 stk.
Mængdepris

Før 219 kr.

149
kr. /stk
Spar i alt 420 kr.
Se flere priser
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Allround
Asiatisk mad
Indisk mad
Lyst fjerkræ
Stærk krydret mad
Velkomst
Smagsnoter
Lime

Lime

Grønt æble

Grønt æble

Honning

Honning

Jasmin

Jasmin

Petroleum

Petroleum

Citron

Citron

Druer
Riesling

Beskrivelse

Frisk og sødmefuld

Kunsten i en god Feinherb er den gyldne balance mellem Riesling-druens friske syre og druens evne til at udvise afstemt, men fornem sødme. Riesling Feinherb er en mindre kendte kategori af tysk Riesling der ligger stilmæssigt mellem Trocken og Spätlese. Denne flotte økologiske Feinherb fra Balthasar Ress er til Riesling-elskeren, der vil forkæles af en vin, hvor syren afrundes af en delikat frugtsødme.

Manuel høst

Druerne til Hattenheimer Feinherb udvælges manuelt og høstes af flere omgange. Efter en kort skindkontakt på 6 timer presses druerne og gæres spontant i temperaturregulerede rustfrie ståltanke ved omkring 20 grader. Efterfølgende lagrer vinen i cirka 6 måneder, delvist i brugte barrique eller tonneau og delvist i rustfri ståltanke på bærmen.

Livlig frugtaroma

I glasset imponerer vinen med sin strålende gul farve, grønne æbler og mirabelle-dufte, samt subtile citrus- og blomsternoter. Smagen åbner med fine frugtnuancer af gule æbler, honningmelon, modne kvæder og noter af lime. Den elegante syrestruktur afrundes af sødmen.

Oplagt til asiatisk

Feinherb er med sin forrygende balance af syre og sødme den perfekte ledsager til thai eller vietnamesiske retter. Kokosmælk-baserede karryretter, dybstegte kongerejer eller delikate forårsruller ville alle fungere perfekt med en Feinherb. Denne letløbende vin kan også sagtens nydes for sig selv som aperitif i godt selskab.

Læs hele beskrivelsen
H - Balthasar-Ress-wide-6_Edit.jpg
Produceret af Balthasar Ress
Balthasar Ress er en af Rheingaus mest innovative producenter. Selvom huset har en lang og agtværdig historie bag sig, synes nysgerrigheden og en næsten legesyg tilgang til vinfremstilling hele tiden at drive det fremad mod nye højder. I dag er det Stefan og Christian, henholdsvis fjerde og femte generation, der står ved roret af familieforetagendet. I 2010 overtog Christian driften af Balthasar Ress, og hans udtalte ambition var dengang som nu, at Balthasar Ress skulle indfinde sig i toppen af Rheingaus producenter. Sammen med vingårdschef Olivér Schmid videreudvikler de i fællesskab de 46 ha vinmarker efter økologiske retningslinjer og i overensstemmelse med Maria Thuns biodynamiske kalender. Denne holistiske tilgang gør Balthasar Ress-vinene til det, de er i dag: Kompromisløse kvaliteter med respekt for naturen.
Fra <a href="/sog/?q=Rheingau">rheingau</a> området i <a href="/sog/?q=tyskland">Tyskland</a>
Fra rheingau området i Tyskland
Rheingau er et af de mindste af de 13 klassiske, tyske vinområder. Rheingau er kendt for sine flotte Riesling-vine, der næppe laves bedre noget andet sted i verden, men er også kendt for sine legendariske vinejendomme som Eberbach og Schloss Johannisberg. På sidstnævnte slot lavede munkene verdens første, ædelsøde vin i 1775. Når man ser i gamle prislister fra begyndelsen af 1900-tallet, rangerer vinene fra Rheingau blandt verdens dyreste vine. Rheingaus ca. 3100 hektar vinstokke udgør kun 3 % af Tysklands samlede vindyrkningsareal.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt