Vin + stenbiderrogn = forår

Stenbiderrogn er en stensikker forårsbebuder, og der er ikke meget, der smager lige så godt som den delikate spise. Det skulle da lige være den delikate spise med et godt glas vin til!

Men hvad drikker man til den rosé-farvede nordiske delikatesse, der er en sand lækkerbisken af en letsaltet, havfrisk mundfuld?

Tip!

Du kan købe stenbiderrognen renset, men du kan også rense den selv. Her er det vigtigt at få fjernet så meget af hinden som muligt – brug et piskeris, det er nemmest. Tilsæt gerne et nip salt og lidt citronsaft for at få så meget af smagen frem i rognen som muligt.

Klassisk, let og elegant

Den helt klassiske måde at nyde stenbiderrogn på, er en let og elegant servering med blinis (eller ristet brød), rødløg og cremefraiche, evt. toppet med dild. Husk salt og en smule citron for at fremhæve rognens sarte smag.

Stenbiderrogn gør sig også godt som topping på en forret, på smørrebrødet sammen med æg og rejer eller til en fiskeret.

La Campagne, Sauvignon Blanc

Hvidvin til stenbiderrognen

Uanset hvordan du foretrækker de fantastiske stenbiderrogn, er det en god tommelfinger at holde sig til hvidvin – eller mousserende vine, hvis du er til bobler.

Stenbiderrognens lethed fordrer ditto lette vine, der ikke er for fede i smagen, og som har en vis syre, ikke mindst hvis du sværger til klassikeren med creme fraiche, der er både syrnet og lidt fed. 

Stenbiderrogn og Sauvignon Blanc

En oplagt ledsager til stenbiderrogn er de yndefulde, elegante og aromatiske Sauvignon Blanc-vine.

Prøv f.eks. denne testvinder fra Loiredenne fra Gascogne eller denne Sauvignon Blanc fra newzealandske Waipara Valley. Eller hvad med denne Premier Millésimé fra Loire

Mere om Sauvignon Blanc

Stenbiderrogn og Chardonnay

En sprød Chardonnay – dog uden for meget fad – kan også egne sig også fortrinligt som akkompagnement til de delikate rogn.

Prøv f.eks. denne fra Gascognedenne fra Maison Louis Jadot eller denne - ligeledes fra Louis Jadot.

Mere om Chardonnay

Stenbiderrogn og Riesling

Er du til Riesling og den forfriskende syre, denne type vin byder på, vil du ikke fortryde at servere den til stenbiderrogn.

Prøv f.eks. Weingut Heitlinger fra Baden i Tyskland.

Mere om Riesling

Stenbiderrogn og Grüner Veltliner

Grüner Veltliner er mere eller mindre Østrigs nationaldrue - og en utrolig dejlig vin, også til stenbiderrogn.

Prøv f.eks. denne Prestige fra Domäne Wachau i Østrig.

Moingeon, Crémant de Bourgogne

Bobler til stenbiderrogn

Hvis du er vild med bobler, er her alletiders undskyldning for at lade propperne springe. Stenbiderrogn bebuder forår, og hvordan fejrer man bedre end med perlende vin i glasset? 

Denne skønne Cava præsenterer sig med god fylde, smagsrigdom og finesse, mens denne Crémant byder på forfriskende citrusnoter i bouqueten og en delikat, frisk, ren og præcis smag. 

Vin til stenbiderrogn

Se alle
Vin-tips til din sommer

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt