Bonnet-Huteau

Bonnet-Huteau

Det er her vi finder den 150 år gamle familieejendom Bonnet-Huteau, der siden 2005 har været drevet økologisk. Ejendommens 40 hektar passes og plejes nu af fjerde generation af Bonnet-familien, hvor brødrene Jean-Jacques og Rémi efter den økologiske certificering arbejder sig i retning af egentlig biodynamisk produktion.

Muscadet

Af uransagelige årsager forlod Muscadet-vinene stille og roligt restaurantens vinkort og vinhandlerens hylder i løbet af 1990’erne, hvilket naturligvis var trist, for der er vel næppe noget vin der passer bedre til østers, muslinger og andet godt fra havet end netop Muscadet – det skulle da lige være Champagne. I takt med at flere og flere hvidvine har haft en tendens til at minde om hinanden, uagtet ophav, er der heldigvis atter ved at vise sig interesse for de stilrene og mineralske vine herfra.

Muscadet er et af Loiredalens vestligste områder, og dyrkes rundt om Nantes syd- og østlige del. Vinene fremstilles på druen Melon de Bourgogne, der har vist sig at være en krydsning mellem Pinot Blanc og den mindre kendte Gouais Blanc. Tre Muscadet-regioner har tilladelse til at producere Muscadet Sur Lie – vine der efter gæringen lagrer på sit bundfald, og her er Sèvre et Maine – opkaldt efter to af Loires bifloder, langt den største og mest betydningsfulde.

Bonnet-Huteau

Under deres drift af ejendommen har vinene fået et gevaldigt kvalitetsløft, blandt andet via begrænsede høstudbytter, og en terrior-tankegang der endvidere har ført til regulære enkeltmarksvine, hvor de forskellige jordbundsforhold får mulighed for at afspejle sig smukt, naturligt og uforstyrret i de færdige resultater.

Bæredygtige tiltag hos Domaine Bonnet-Huteau

Domaine Bonnet-Huteaus vine er økologisk certificeret under European Organic Agriculture, og samtidig biodynamisk certificeret under franske Biodyvin. Som et overordnet mantra arbejder de i harmoni med naturen og det omkringliggende miljø.

I deres bæredygtighedsprogram arbejder de med:

Miljøområder:

  • Reducere CO2-udledning
  • Øge biodiversitet

Sociale områder:

  • Medarbejdersundhed og -trivsel

Information

La Levraudière 44330 La Chapelle-Heulin, Frankrig

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt