Château des Jacques

Château des Jacques

Det historiske Château des Jacques ligger i landsbyen Romanèche-Thorins i Moulin-à-Vent-appellationen, og betragtes i almindelighed som den mest prestigiøse ejendom i Beaujolais.

Château des Jacques blev købt af Maison Louis Jadot i 1996 og blev siden det første Bourgogne-hus, der ejede to ejendomme i Beaujolais, idet de i 2001 købte en velbeliggende ejendom i Morgon. I 2008 blev ejendommene ført sammen under Château des Jacques-navnet.

Under kyndig rådgivning fra Jacques Lardière har Château des Jacques’ tidligere direktør, Guillaume de Castelnau, formået at revolutionere vinfremstillingen i Beaujolais efter burgundiske traditioner og metoder og dermed hævet kvalitetsniveauet betragteligt for regionens vine. Således praktiserer man ikke længere maceration carbonique, der giver Gamay-druen en lys og frugtdreven stil. I stedet har man forlænget macerationsperioden med hjælp fra vildgær i helt op til en måned, i modsætning til normen i Beaujolais der foreskriver 10-12 dage, for dermed at trække mere farve, tannin og aroma ud af druerne. Efterfølgende lagrer den færdiggærede vin i omkring ti måneder i egefade, hvilket bestemt også afviger fra normen i Beaujolais. Det færdige resultat, der fra høst til aftapning er behandlet på lige fod med vinene fra Côte d’Or, besidder således en imponerende kompleksitet og kan lagre i årtier.

I dag varetages driften af ønologen Cyril Chirouze, der er dimitteret fra universitetet i Montpellier.

Vinene fra Château des Jacques

Château des Jacques producerer også hvidvine på Chardonnay, men deres renommé skyldes primært deres besiddelser i Moulin-à-Vent og Morgon. Af Beaujolais’ ti cru’er betragtes disse som særligt karakteristiske grundet de specielle jordbundsforhold. Moulin-à-Vent er jern- og manganholdig, der giver de feminine vine et langt lagringspotentiale. Morgons mangan- og skifferholdige jordbundsforhold giver omvendt mere maskuline og voluminøse vine. Fra disse cru’er fremstiller Château des Jacques også vine fra unikke enkeltmarker, hvor vinstokkenes gennemsnitsalder er mellem 30 og 60 år.

Terroir

Syv bemærkelsesværdige terroir er repræsenteret i domænets vinmarker. Disse er: Grand Clos de Rochegrès, Clos du Grand Carquelin, Champ de Cour, La Roche, Clos des Thorins, og Côte du Py og Roche Noire.

Information

147 Les Jacques, 71570 Romanèche-Thorins, Frankrig

Passion for mennesker og vin siden 1875

Tilbud på
enkeltstyk

Smag dig nemt igennem
vores sortiment

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
og aftenlevering

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt