Château des Jacques

Château des Jacques

Det historiske Château des Jacques ligger i landsbyen Romanèche-Thorins i Moulin-à-Vent-appellationen, og betragtes i almindelighed som den mest prestigiøse ejendom i Beaujolais.

Château des Jacques blev købt af Maison Louis Jadot i 1996 og blev siden det første Bourgogne-hus, der ejede to ejendomme i Beaujolais, idet de i 2001 købte en velbeliggende ejendom i Morgon. I 2008 blev ejendommene ført sammen under Château des Jacques-navnet.

Under kyndig rådgivning fra Jacques Lardière har Château des Jacques’ tidligere direktør, Guillaume de Castelnau, formået at revolutionere vinfremstillingen i Beaujolais efter burgundiske traditioner og metoder og dermed hævet kvalitetsniveauet betragteligt for regionens vine. Således praktiserer man ikke længere maceration carbonique, der giver Gamay-druen en lys og frugtdreven stil. I stedet har man forlænget macerationsperioden med hjælp fra vildgær i helt op til en måned, i modsætning til normen i Beaujolais der foreskriver 10-12 dage, for dermed at trække mere farve, tannin og aroma ud af druerne. Efterfølgende lagrer den færdiggærede vin i omkring ti måneder i egefade, hvilket bestemt også afviger fra normen i Beaujolais. Det færdige resultat, der fra høst til aftapning er behandlet på lige fod med vinene fra Côte d’Or, besidder således en imponerende kompleksitet og kan lagre i årtier.

I dag varetages driften af den passionerede ønolog Julie Pitoiset, der ikke kun har erfaringer fra både Bordeaux og Australien, men besidder ekspertise om Cru-områderne i Beaujolais.

Vinene fra Château des Jacques

Château des Jacques producerer også hvidvine på Chardonnay, men deres renommé skyldes primært deres besiddelser i Moulin-à-Vent og Morgon. Af Beaujolais’ ti cru’er betragtes disse som særligt karakteristiske grundet de specielle jordbundsforhold. Moulin-à-Vent er jern- og manganholdig, der giver de feminine vine et langt lagringspotentiale. Morgons mangan- og skifferholdige jordbundsforhold giver omvendt mere maskuline og voluminøse vine. Fra disse cru’er fremstiller Château des Jacques også vine fra unikke enkeltmarker, hvor vinstokkenes gennemsnitsalder er mellem 30 og 60 år.

Terroir

Syv bemærkelsesværdige terroir er repræsenteret i domænets vinmarker. Disse er: Grand Clos de Rochegrès, Clos du Grand Carquelin, Champ de Cour, La Roche, Clos des Thorins, og Côte du Py og Roche Noire.

Bæredygtige tiltag hos Château des Jacques

Maison Louis Jadot er en af Bourgognes jordbesiddere. Alle vine dyrket og fremstillet fra egne marker er under omstilling til økologi, med en forventning om at være certificeret fra og med høsten 2023. Det gælder samtlige vine fra Domaine Louis Jadot, Domaine Gagey, Château des Jacques og Domaine Ferret. Der bliver dog allerede arbejdet efter bæredygtige retningslinjer i markerne for alle nævnte ejendomme, der er certificerede under de to franske bureauer HVE (Haute Valeur Environnementale) og Agriculture Raisonnée.

Hos Maison Louis Jadots oversøiske eventyr, Résonance Vineyard i Willamette Valley Oregon, er filosofien for længst sporet ind på bæredygtighed og økologi. I dag er den ca. 8 ha store vinmark, Résonance Vineyard, økologisk certificeret. Vinene herfra bærer dog ikke et officielt økologisk certifikat.

I deres bæredygtighedsprogram arbejder de med:

Miljøområder:

 • Minimere brug af pesticider
 • Minimere vandforbrug
 • Reducere energiforbrug
 • Sortere affald
 • Emballage – fx FSC certifikation
 • Øge biodiversitet

Sociale områder:

 • Medarbejdersundhed og -trivsel
 • Anti-diskrimination af minoriteter
 • Børne- og tvangsarbejde
 • Menneskerettigheder

Ledelsesstyring:

 • Etik- og antikorruption
 • Leverandøraftaler
 • Databeskyttelsespolitik
 • Bæredygtighedsrapportering

Information

147 Les Jacques, 71570 Romanèche-Thorins, Frankrig

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt