Domaine Bouchié-Chatellier

Domaine Bouchié-Chatellier

Igennem fire generationer har Domaine Bouchié Chatellier-familien skabt fantastiske vine af det helt særlige terroir i Pouilly-Fuméer, som på smukkeste vis udtrykker sig i alle deres vine. Hver generation er blevet uddannet hos nogle af Frankrigs bedste landbrugsskoler, og har stået i lære hos andre af landets store vingårde og -producenter, før de selv fik ansvaret for familiens egen vingård.

Arnaud Bouchié, som er vingårdens overhoved i dag, har således studeret ønologi og vinhandel i Bourgogne, før han fik overdraget ansvaret for vingården af faderen Bernard Bouchié. Lige siden 1930’erne har familien meget nøje udvalgt de Sauvignon Blanc-vinstokke, de dyrker på deres 22 hektar store vinmarker. De ældste af vinstokkene er således over 65 år gamle.

Domaine Bouchié Chatellier er en af de mest anerkendte vinhuse i Pouilly-Fumé og har netop fået tildelt certificeringen HVE Level 3 (Haute Valeur Environnementale), der er den højeste certificering, det er muligt at få, når det gælder bæredygtig dyrkning af vin. Husets vinmarker ligger omkring 265 meter over havet med en flot panoramisk udsigt ned over skråningerne til Loire-floden. Forholdene her er perfekte for dyrkning af Sauvignon Blanc, som hele Loire-dalen er så kendt for på hvidvinssiden. Her er klimaet perfekt til hvidvinsdyrkning med optimale temperaturer og indflydelse af det nærliggende Atlanterhav. Samtidig nyder vinstokkene godt af den lette morgentåge, der tit trænger op over området fra Loire-floden.

Information

La Renardière, 58150 Saint-Andelain, Frankrig

Passion for mennesker og vin siden 1875

Tilbud på
enkeltstyk

Smag dig nemt igennem
vores sortiment

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
og aftenlevering

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt