Vinmarkerne
Roman Horvath og Heinz Frischengruber er overbeviste om at store vine ikke udelukkende fremstilles i kældrene, det er i vinmarkerne de store vine skabes, hvorfor de har gjort en stor indsats på dette område de sidste 3 år. En helt ny standard er blevet sat for, hvordan markerne skal behandles hen over hele året – det gælder både for egne marker og leverandører der leverer druer til Domäne Wachau – formålet er at sikre det optimale grundmateriale.
De bedste vine i området dyrkes på stejle terrasser, hvor solen kan bage om dagen, samtidig med at de opvarmede klipper afgiver varme om natten. De vine, som er dyrket på stejle skråninger er mærket ”Terrassen” på etiketterne. Floden Donau som flyder gennem området, er en regulerende faktor som giver et helt specielt mikroklima, der passer godt til Grüner Veltliner og Riesling.
I følge Heinz Frischengruber bliver kælderarbejdet meget lettere, når der arbejdes med sunde druer. ”Jeg skal blot sørge for, at den endelige vin udtrykker det område i Wachau druerne er produceret i” udtaler Heinz Frischengruber.