Henri Giraud Champagne

Henri Giraud Champagne

Ståltankenes indtog i Champagne i slutningen af 1960’erne satte helt eller delvist en stopper for brugen af egefade i fremstillings- og lagringsprocessen. Enkelte perfektionister som Krug, Selosse og Henri Giraud forblev dog tro mod fadene, der i dag nærmest er blevet deres individuelle adelsmærker.

Champagne Henri Giraud er et familiefirma i Grand Cru-kommunen Aÿ, lidt nordøst for Epernay og stik syd for Reims, der fremstiller vidunderligt kælne og personlige vine med Aÿ’s klassiske hasselnøddeduftende lokalkarakter. Husets æstetisk smukke flasker fortæller, at Henri Giraud blev etableret så langt tilbage som i 1625, hvilket gør dem til et af Champagnes længst eksisterende huse. I dag drives ejendommen succesfuldt af den passionerede Claude Giraud, der er 12. generation af Giraud-Hémart-familien. Under hans lederskab er Champagne Henri Giraud for alvor blevet revitaliseret og kvalitetsmæssigt forbedret, og navnligt opnået international anerkendelse, som nogle af de rigeste og mest gastronomisk egnede Champagner der findes. Tidligere var Champagnerne fra Henri Giraud forbeholdt et eksklusivt og begrænset fransk klientel, hvilket en tidligere udtalelse fra Robert Parker illustrerer på fornemste vis: ”This may be the finest Champagne house virtually no one has ever heard of.”

Henri Giraud råder over ca. 12 ha fordelt på 35 af de fineste enkeltmarksparceller i Aÿ. 26 af disse er beplantede med Pinot Noir, de resterende ni med Chardonnay, men det signifikante og karakterskabende ved Champagnerne fra Henri Giraud, skal formentlig findes i den nærliggende Argonne-skov, hvor de 350 år gamle egetræer leverer tømmer til husets særlige egefade, der er tilblevet i et samarbejde mellem den talentfulde bødker Camille Gauthier og Claude Giraud. Mange forskellige egetyper var afprøvet forinden, men ifølge Claude er netop disse egetræer, og de deraf følgende egefade, den manglende symbiotiske puslespilsbrik, der nu fuldender Henri Girauds respektindgydende Champagner.

Claude Giraud er en gudsbenådet createur, der går sine helt egne veje, og det bærer hans unikke Champagner tydeligt præg af. Igennem de senere år har Claude Giraud med sikker hånd ført Champagne Henri Giraud helt frem i det internationale rampelys, hvor navnlig huset top-vine, Fût de Chêne og Argonne, hyppigt optræder på vinkortene hos verdens fornemste restauranter. Dette skyldes selvsagt Champagnernes enestående evne til at ledsage de bedste kokkes kreative udladninger.

Bæredygtige tiltag hos Champagne Henri Giraud

Henri Girauds Champagner er certificerede under HVE (Haute Valeur Environnementale) samt det lokale Viticulture Durable en Champagne under Comité Champagne. Certificeringerne gælder dog vinmarkerne, og således ikke selve vinene. I markerne arbejdes der ligeledes efter økologiske retningslinjer, med økologisk certificerede gødningsprodukter. Der er dog endnu ikke truffet beslutninger om, hvorvidt arbejdet på sigt skal manifestere sig i en egentlig økologisk certificering.

Et godt eksempel på Henri Girauds bæredygtige arbejde i markerne er fx deres basischampagne, Esprit Nature, der i 2017 blev lanceret som Zero pesticide. Altså, en 100% pesticidfri Champagne. Det kan selvsagt kun lade sig gøre, når man ikke anvender herbicider og pesticider med et minimum af menneskelig intervention.

I deres bæredygtighedsprogram arbejder de med:

Miljøområder

 • Minimere brug af pesticider
 • Reducere energiforbrug
 • Reducere CO2-udledning
 • Øge biodiversitet

Sociale områder:

 • Medarbejdersundhed og -trivsel
 • Ligestilling mellem kønnene
 • Anti-diskrimination
 • Børne- og tvangsarbejde

Ledelsesstyring:

 • Diversitet i ledelsen
 • Etik- og antikorruption
 • Databeskyttelsespolitik
 • Bæredygtighedsrapportering
 • Ekstern forsikring

Information

71 Boulevard Charles de Gaulle, 51160 Ay, Frankrig

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt