Kelleris Vingaard

Kelleris Vingaard

Kelleris Vingaard har siden 2001 været bannerfører for kvalitetsproduktion af vin i Danmark. Huset ligger i det pittoreske Nordsjælland tæt på Øresund, hvor en sydvendt let skrånende vinmark leverer både hvidvine, mousserende og rødvine. Druesorterne er primært Rondo, men der trylles også med Ortega, Zalas Perla og Phønix sorterne. Med stor inspiration i Bordeaux skaber ejerne Susanne og Søren vine med exceptionel dybde. I marken er arbejdet minutiøst og vinstokkene passes med stor omhu. I kælderen foregår der grundigt arbejde med forskellige egetræsfade, der giver vinene stor karakter og levealder.

Ved besøg hos Kelleris Vingaard føles det som, at man transporteres til poetiske Bordeaux.  Udover det Bordeaux-inspireret arbejde med fadlagring, hører vinhuset hjemme i en hovedbygning, der minder meget om et fransk Château.

Siden etableringen i 2001 har den primære linje af kvalitetsrødvine heddet Utopia. Målet med Utopia er at skabe vine i en kølig og tør stil, hvor der bliver arbejdet omhyggeligt med fadlagring på både franske, ungarske og amerikanske fadtyper. Kelleris producerer i dag også en spændende række produkter inden for hedvin, hvidvin og mousserende vine.

Ejerne Susanne og Søren Hartvig er passionerede, hårdtarbejdende og drevet af en stor fokus på kvalitet.

Vinstokkene bliver passet med stor omhu. Alle druerne håndplukkes og sorteres minutiøst for at sikre at det bedste druemateriale ender i vinene. Vinificeringen er foretaget på traditionel vis med gæring i åbne kar og omrøring med håndkraft.

Kelleris Vingaard er et klokkeklart bevis på at kvalitetsvin sagtens kan skabes i Danmark. Det kræver blot den rette beliggenhed, sundre druer og passionerede og dygtige vinmagere i Susanne og Søren. 

Som en sand ambassadør for dansk vin, er Kelleris konstant et perfekt sted at starte hvis man er nysgerrig om det store potentiale i den danske vinkultur.

 

Information

Kelleris Vingård, Kellerisvej, Kvistgård, Danmark

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt