Poggio al Tufo

Poggio al Tufo

Poggio (bakke) al Tufo (vulkansk jord) er en 66 ha. stor ejendom som ligger ved byen Pittigliano – ca. 1½ times kørsel nord for Rom. Ejendommen ligger 350 meter over havet. Netop her findes et meget spændende mikroklima med varme solrige dage og kølige nætter som følge af vinde, der kommer ind fra havet, som ligger blot 25 km borte.

Ejendommen ejes af Tommasi familien som overtog ejendommen i 1997. Tommasi familien er kendt for sine flotte Amarone-vine fra Valpolicella – men det er vigtigt at understrege at de 2 vinhuse drives hver for sig. Allerede i 1998, efter en grundig analyse af jordbunden, begyndte en sanering af markerne for at sikre at de rigtige druesorter og kloner blev plantet de rigtige steder. De nye vinstokke er plantet tæt for at stresse vinstokkene og derved opnå mere koncentrerede vine.

I dag fremstiller Poggio al Tufo tre forskellige vine som alle er klassificeret som Maremma IGT. Baggrunden for at vælge Marremma IGT er friheden til at fremstille vine efter egne ønsker. Poggio al Tufo er stadig et ungt vinhus, men allerede nu har den internationale vinpresse fået øje på Poggio al Tufo og har givet vinene nogle positive bedømmelser. Poggio al Tufo består af tre forskellige vinmarker, der alle er beplantet med de druesorter der giver det optimale udbytte med hensyn til kvalitet.

Maremma

Maremma er for mange stadigvæk et ukendt vinområde i Toscana. Det vil ændre sig i løbet af de næste par år. En lang række kvalitetshuse fra Chianti og andre steder har gennem de sidste 10 år set mulighederne i dette lidt vilde område i den sydlige del af Toscana.

Maremma er et landbrugsområde der har dyrket vin og korn i mange tusind år – vinene fra området har ikke været lige så kendt som Chianti-vinene, der har profiteret af, at ligge mellem de historiske byer som Pisa, Siena og Firenze. Indtil for 10-15 år siden blev de fleste af druerne solgt til co-operativer i området, men indtoget af de kendte Chianti-producenter som f.eks. Mazzei, har ændret dette. I dag findes der en lang række ejendomme, der sælger vinene under egne mærker eller dyrker druer på kontrakt til de store vinhuse.

Mulighederne er store i Maremma, området er skabt til dyrkning af god vin. Jordbunden er dækket af vulkansk jord og ligger i tilpas afstand fra havet med kølige vinde og alligevel så langt inde i landet at vinstokkene ikke beskadiges af salt fra vandet. I dag findes der allerede to meget anerkendte vinområder i Maremma: Morrelina Scansano og Bolgher, hvoraf sidstnævnte har opnået kultstatus.

Information

Località Poggio Cavalluccio 6199, 58017 Pitigliano, Grosseto, Italien

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt