Luk
Indkøbskurv
Kurven er tom
Warre's, Otima 10 year Tawny, Douro
Spar 19%

Warre's, Otima 10 year Tawny, Douro

Portugal Douro
Guldvinder fra portvinspioneren Warre's. Flot bouquet af moden frugt med en dejlig delikat og blød smag med nuancer af nødder, mandariner og abrikoser. Læs mere

Decanter Wine Awards
NV
Guld
International Wine Challenge
NV
Guld
Decanter
NV
93 Point
Vis flere

Guldvinder fra portvinspioneren Warre's. Flot bouquet af moden frugt med en dejlig delikat og blød smag med nuancer af nødder, mandariner og abrikoser. Læs mere

Oplagt til:


Dessert


Ost

Før 159,00

129,00kr./stk

DKK 129.00

Oplagt til:


Dessert


Ost


Anmelderrost guldvinder

Otima er nytænkning indenfor portvin, og allerede den smukke og anderledes flasketype signalerer, at man her vil gøre op med de lidt stereotype forestillinger om portvin. Den klare flaske gør, at indholdet ligner flydende rav, og serverer man den let afkølet, får man en frisk og liflig nydelse med en smag af mandariner, puddersukker, abrikoser og nødder. Denne gyldenbrune portvin har en flot bouquet af tørret frugt og valnødder og en nærmest cremet smag. Otima har fået bred anerkendelse for sin smagsmæssige stil og har fået en række guld- og sølvmedaljer i Decanter World Wine Awards og International Wine Challenge og flotte udmærkelser hos bl.a. Decanter, Parkers Wine Advocate og Wine Spectator.

Warre's 10-årig Tawny fra Douro

Douro er det vigtigste sted, når vi taler om portvin og en af Portugals mest kendte regioner. Regionen er opkaldt efter floden af samme navn, der løber igennem Douro-dalen. Warre’s, som er det ældste britiske portvinshus, råder over nogle af områdets bedste vinmarker og ejer bl.a. en af Douros fornemste vingårde, Quinta de Cavadinha. Warre’s blev grundlagt i 1670, og firmaet var, lige fra begyndelsen, pionerer i fremstilling af portvin. Warre’s har længe været kendt for sine store elegante Vintage Portvine. Otima 10 og 20 Year Old Tawny er en mindre revolution i portvinsverdenen, som den flotte modtagelse også viser. Som eneste portvinshus i Danmark, kan Warre’s desuden skrive Kongelig Hofleverandør på etiketten.

Lagret og lækker

Portvin er en hedvin, som bliver tilsat spiritus. Portvinens udbredelse udspringer af 1600-tallets handelskrige mellem England og Frankrig. Metoden blev så at sige ”genopfundet” af englænderne omkring 1678 for at sikre at vinene under den lange transport på havet nåede frem i god behold.

Otima er Tawny, hvilket betyder at portvinen ligger længere på fad end en Ruby. Gæringsprocessen for portvinen har varet i 48 timer og er foregået udelukkende ved hjælp af de naturligt forekommende gærceller, og gæringen er stoppet ved at tilsætte 77 % ren druealkohol i forholdet én til fire. Således er en stor del af det naturlige restsukkerindhold bevaret. Aldersangivelsen er 10 år, hvilket betyder, at den gennemsnitlige lagring af forskellige årgange giver en stil som en 10-årig Tawny, og selve lagringen er foretaget på egetræsfade (pipes) i kældrene i Vila Nova de Gaia.

Læs hele beskrivelsen

Anmeldelser

Alt om vin AOV.DK

"Smagsnoter: Marcipan, kandiseret appelsinskal, rosiner og krydderier. Intens portvin med mange fine lag og en afsluttende let mineralsk flintet afslutning. Portvin i god harmoni mellem frugt, sødme, fylde og friskhed. En perle til prisen."

Oldenburgs Vinguide

17,5 ”Otima holder sin lyse stil, sin slanke krop og sine små, pirrende træk af frisk appelsin. Den er lavet af blå druer – den lyse farve siges at skyldes den klare flaske – og den forsøger tilsyneladende at finde en position fjernt fra sødme og fedme, og det lykkes pænt. Den er helt igennem nydelig, den har personlighed, og den har ynde, og med sine mandarintræk et fund til honningkage og andre kager.”

Parkers Wine Advocate

93 Point "The non-vintage Otima 10-Year Old Tawny Port reveals a medium ruby/amber/garnet color, loads of kirsch and cedar intermixed with a touch of brown sugar in the nose, rich, full-bodied flavors, a burgeoning complexity and big aromatics. This is a full-bodied, silky smooth Tawny Port that should age easily for 8-10+ years."

Wine Spectator

91 Point "Racy and fresh, with detailed green fig, dried cherry, incense and hazelnut notes. Offers a long, focused finish. Drink now."

Se flere anmeldelser
Info
Druer Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Barroca, Tinta Roriz & Tinto Cão.
Vinifikation Gæring stoppet efter 48 timer ved tilsætning af 77 % druealkohol. Lagret udelukkende på egetræsfade.
Område Douro
Land Portugal
Type Portvin
Størrelse 50 cl
Alkohol 20,00 %
Lukning Kork
Download Produktinfo
Varenr. 1004325
Producent
Warre’s
Warre’s Warre’s blev grundlagt i 1670 som den første britiske portvinsproducent og siden da, har firmaet været pioner og markedsleder indenfor portvin. Man etablerede som de første egne vinkældre i Villa Nova de Gaia, som et tydeligt bevis for, at Warre-familien tidligt erkendte lagringens betydning for kvaliteten af god portvin. Warre’s ejes i dag af Symington-familien, der har beskæftiget sig med portvinshandel uafbrudt gennem 13 generationer. Den daglige ledelse fra Winemaker til øverste direktør varetages af familien, og ingen anden familie ejer så mange ”Premium”-vinmarker i Douro-dalen. Warre’s er eneste portvinshus, der kan skrive ”Kongelig Hofleverandør” på etiketten.