Indkøbskurv
Kurven er tom

Domdechant Werner’s Weingut

I 1780 overtog faderen til Dr. Franz Werner, dekanen af domkapitlet til domkirken i Mainz, vingården efter Greven af York. Den historiske ejendom Domdechant Werner’sches Weingut bliver i dag drevet af Dr. Franz Werner Michel, der er syvende generation af familien. Ottende og niende generation er ved at blive kørt i stilling, idet Franz Werner Michels datter, Catharina Mauritz, og hendes tre sønner i stigende grad engagerer sig i familiefirmaet.

Fra den smukke ejendom, der ligger i udkanten af Hochheim i Rheingau, kan man se ud over den nærliggende by Mainz. Rheingau er et af de mindste af de i alt 13 tyske vinområder, men har igennem århundreder været kendt og skattet for sine kostbare, flotte og eftertragtede Riesling-vine, der ikke mindst takket være legendariske ejendomme som Kloster Eberbach og Schloss Johannisberg fik vinene fra Rheingau rangeret blandt verdens dyreste vine.

DOMDECHANT WERNER
Distriktet ligger på nordsiden af en 30 kilometer lang strækning ved Rhinen, vest for Mains; lige der, hvor floden slår et knæk og løber stik mod vest til Rüdesheim. En stor sydvendt skråning, der bliver eksponeret for solen. Undergrunden består af kalk, sand, løss og grus. Alle elementer der giver de optimale forhold til vindyrkning.

Familiens 12,5 hektar vinmarker i Hochheim/Rheingau er blandt de allerbedste parceller; 90 % af dem er officielt klassificeret som VDP Grosse Lage, der er en kvalitetsbetegnelse fra VDP, der er en sammenslutning af Tysklands 200 bedste producenter. Det indebærer de højeste krav til druernes kvalitet, høstudbytte og metode samt endelig godkendelse af en blindsmagningskommission. Domdechants vinmarker er beplantet med 98 % Riesling og 2 % Spätburgunder (Pinot Noir), og man producerer årligt omkring 100.000 flasker fra egne vinmarker, der eksporteres til mere end 20 lande i verden. Siden den første tyske vinkongres i Colmar i 1875, hvor man vandt en sølvmedalje, har Domdechant Werner’sches Weingut vundet et utal af internationale priser, deriblandt guldmedaljer i International Wine Challenge og Riesling du Monde, og op til 94 point af Robert Parker og Wine Spectator.
I 2017 bliver vinhuset kåret til "Global white winemaker of the year" ved International Wine Challenge!

Galleri