Luk
Indkøbskurv
Kurven er tom

Les Domaines St. Auriol

Vinhuset Les Domaines Auriol er beliggende i Lézignan-Corbières i regionen Occitanie – en sammenlægning af regionerne Languedoc-Roussillon og Midi-Pyrénées, i det sydvestlige Frankrig. Vinhuset består af i alt fire vingårde, nemlig Saint Auriol La Châtelaine, Maison Vialade, Corbières Montmija og Château Ciceron. Det er i dag Claude Vialade, datter af grundlæggeren Jean Vialade, der driver Domaines Auriol.


Historien


I år 2000 etablerede Claude Vialade et selskab, der specialiserede sig i vine fra det sydlige Frankrig: SAS Les Domaines Auriol. Det er via dette selskab, hun i dag distribuerer vine fra familiens godser.

Alle vingårdene ligger relativt højt, og vinstokkene beskæres, så klaserne er tæt ved jorden. På den måde beskyttes druerne bedst muligt mod solen, mens vinstokkene udnytter varmen til fulde. Vinmarkerne styres med stor respekt for miljøet, og selv om Saint Auriol-vine generelt er dyrket efter konventionelle dyrkningsmetoder, fremstiller vinhuset også vine på økologisk dyrkede druer på ejendommen Montmija i Corbières.

Faktisk er familiefirmaet Les Domaines Auriol i dag en af de største spillere i regionens stadigt stigende satsning på økologiske og biodynamiske vine.

Occitanie grænser mod sydvest op til Roussillon, mens regionen mod øst grænser op til Provence og Rhône. Her har man dyrket vin siden Romerriget – de sidste mange år med fokus på højtydende vinstokke. Klimaet i den sydfranske region er særdeles velegnet til vindyrkning – så meget, at det er muligt at dyrke vinmarkerne efter økologiske principper.

Galleri