Italiens store vine

Med over 300 druesorter og meget varierende klima- og jordbund, er Italien en utrættelig kilde for vin i alle afskygninger. Trods for denne mangfoldighed, er det dog fortsat de klassiske regioner som Piemonte, Toscana og Veneto der, i folkemunde, omtales som vuggen for Italiens store vine.

Betingelser:

 • Minimum antal gæster for gruppesmagninger: 10 personer.
 • Betaling: Der forudbetales depositum på 50% af arrangementets pris senest 14 hverdage inden datoen for vinsmagningen.
 • Aflysning: Ved aflysning senere end 7 dage før arrangementet forbeholder Kjær & Sommerfeldt sig ret til
 • at beholde depositum, svarende til 50% af den aftalte pris.
 • Prisen kan varigere efter eventuelle specifikke ønsker
Se planlagte smagninger

Med over 300 druesorter og meget varierende klima- og jordbund, er Italien en utrættelig kilde for vin i alle afskygninger. Trods for denne mangfoldighed, er det dog fortsat de klassiske regioner som Piemonte, Toscana og Veneto der, i folkemunde, omtales som vuggen for Italiens store vine.

Barolo er ”vinens konge”, og de piemontesiske vinbønder fortsætter med at fortrylle vinverdenen med deres nebbiolo-baseret vine, der både byder på det intense og kraftige, samt det mere subtile og slanke. Toscana er fortsat unægtelig sammenknyttet med Sangiovese-druen, hvor markerne omkring landsbyen Montalcino høstes for at producerer de mest fyldige og langt-levende vine.  Kvalitets-brunello forener de bedste egenskaber af sangiovese druen i et komplekst udtryk med bærpræg, et forfriskende urteindskud og med alder, noter af chokolade og tørret figner. Veneto er Italiens store vinmotor, og der produceres 5 gange så meget som i Piemonte! Dog er der fortsat en vin, som skiller sig ud fra mængden, og det er den sagnomspundne Amarone. Der findes ingen vin som Amarone. Denne blend-vin gennemgår både en langvarig tørringsprocess, og en længerevarende fadlagring. Vinene er både robuste og viskøse og de besidder en fantastisk evne til at udvikle sig. En særdeles unik powerhouse-vin med en forførende kompleksitet.  

Vi kommer til at fordybe os i disse tre regioner ved at smage nogle enestående vine fra nogle af de mest anerkendte producenter. Vi kommer til at lægge vægt på de stilmæssige forskelle, deres anvendelighed i forhold til mad og selvfølgelig en gennemgang af de repræsenterede årgange i smagningen.

​Denne aften skal vi smage:

 • Marziano Abbona Barolo - La Pieve
 • Brovia - Barolo - Brea Vigna Ca'Mia, Piemonte
 • Verbena, Brunello di Montalcino, Toscana
 • Casisano, Brunello di Montalcino Riserva, Colombaiolo, Toscana
 • Tommasi, Amarone della Valpolicella - Il Sestante, Veneto
 • Tommasi, Amarone della Valpolicella Classico - Ca' Florian Riserva, Veneto

NB: Liste af vine der smages kan variere lidt efter årstid, årgang og dine eventuelle specifikke ønsker. Selve arrangementet varetages af en af Kjær & Sommerfeldts kyndige vinkonsulenter. En typisk smagning varer to timer og inkluderer brød og vand.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Fleksibel og hurtig
levering

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt