Italiens store vine

Med over 300 druesorter og meget varierende klima- og jordbund, er Italien en utrættelig kilde for vin i alle afskygninger. Trods for denne mangfoldighed, er det dog fortsat de klassiske regioner som Piemonte, Toscana og Veneto der, i folkemunde, omtales som vuggen for Italiens store vine.

Betingelser:

 • Minimum antal gæster for gruppesmagninger: 10 personer.
 • Betaling: Der forudbetales depositum på 50% af arrangementets pris senest 14 hverdage inden datoen for vinsmagningen.
 • Aflysning: Ved aflysning senere end 7 dage før arrangementet forbeholder Kjær & Sommerfeldt sig ret til
 • at beholde depositum, svarende til 50% af den aftalte pris.
 • Prisen kan varigere efter eventuelle specifikke ønsker
Se planlagte smagninger

Med over 300 druesorter og meget varierende klima- og jordbund, er Italien en utrættelig kilde for vin i alle afskygninger. Trods for denne mangfoldighed, er det dog fortsat de klassiske regioner som Piemonte, Toscana og Veneto der, i folkemunde, omtales som vuggen for Italiens store vine.

Barolo er ”vinens konge”, og de piemontesiske vinbønder fortsætter med at fortrylle vinverdenen med deres nebbiolo-baseret vine, der både byder på det intense og kraftige, samt det mere subtile og slanke. Toscana er fortsat unægtelig sammenknyttet med Sangiovese-druen, hvor markerne omkring landsbyen Montalcino høstes for at producerer de mest fyldige og langt-levende vine.  Kvalitets-brunello forener de bedste egenskaber af sangiovese druen i et komplekst udtryk med bærpræg, et forfriskende urteindskud og med alder, noter af chokolade og tørret figner. Veneto er Italiens store vinmotor, og der produceres 5 gange så meget som i Piemonte! Dog er der fortsat en vin, som skiller sig ud fra mængden, og det er den sagnomspundne Amarone. Der findes ingen vin som Amarone. Denne blend-vin gennemgår både en langvarig tørringsprocess, og en længerevarende fadlagring. Vinene er både robuste og viskøse og de besidder en fantastisk evne til at udvikle sig. En særdeles unik powerhouse-vin med en forførende kompleksitet.  

Vi kommer til at fordybe os i disse tre regioner ved at smage nogle enestående vine fra nogle af de mest anerkendte producenter. Vi kommer til at lægge vægt på de stilmæssige forskelle, deres anvendelighed i forhold til mad og selvfølgelig en gennemgang af de repræsenterede årgange i smagningen.

​Denne aften skal vi smage:

 • Marziano Abbona Barolo - La Pieve
 • Brovia - Barolo - Brea Vigna Ca'Mia, Piemonte
 • Verbena, Brunello di Montalcino, Toscana
 • Casisano, Brunello di Montalcino Riserva, Colombaiolo, Toscana
 • Tommasi, Amarone della Valpolicella - Il Sestante, Veneto
 • Tommasi, Amarone della Valpolicella Classico - Ca' Florian Riserva, Veneto

NB: Liste af vine der smages kan variere lidt efter årstid, årgang og dine eventuelle specifikke ønsker. Selve arrangementet varetages af en af Kjær & Sommerfeldts kyndige vinkonsulenter. En typisk smagning varer to timer og inkluderer brød og vand.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt