Tenute Mannino

Tenute Mannino

Mannino familien har igennem generationer holdt til på det historiske ejendom Tenuta del Gelso, hvor man i over 100 år har dyrket oliven, tomater, appelsiner, og ikke mindst vin på nogle af Etnas fineste skråninger, der danner grundlag for vinene fra Tenute Mannino.

Markerne har igennem flere år været dyrket økologisk, og vinene vil på sigt blive økologisk certificeret. Markerne fordeler sig over fire små distrikter langs skråningerne på vulkanen – Pietra Marina, Bracaseggi og Trimachiase i Castiglione di Sicilia og Le Sciarelle i Vigrande. Frugtbar vulkansk jord rig på mineraler, badet i solskin men afkølet af den milde kystbrise, og ikke mindst den høje beliggenhed oppe på Etna.

Vinene fra Etna har i de senere år oplevet en enorm popularitet. De hvide for deres friskhed og mineralitet, de røde, der primært er skabt på druen Nerello Mascalese, som et fremragende alternativ til de bedste vine fra Piemonte.

Vinene fra Tenute Mannino er facitlisten på klassisk og elegant vin fra Etna, desværre produceret i stærkt begrænsede mængder.

Information

s.s. 417 km 88 contrada juncetto, 95100 Catania, Italy

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt