Thierry Fournier

Thierry Fournier

Fremtiden er lys for det lille domaine, der i dag drives af de ambitiøse, passionerede og ihærdige Julien og Maxime Fournier – to af Champagnes nye store stjerner.

Domaine Thierry Fournier er beliggende i hjertet af Marne-dalen i denne lille by Festigny. Det lille domaine går hele fem generationer tilbage, men det var Thierry Fournier, der i 80’erne for alvor begyndte at udvide ejerskabet af marker og stille og roligt stoppede med at sælge størstedelen af druerne til de store huse. Med sønnerne Julien og Maxime Fournier i spidsen, er vinene nu begyndt at finde vej til bordene på de bedste restauranter verden over.

 

Marne-dalen er kendt for sin jordbund rig på ler med kalk, her i Festigny er jorden dog ekstraordinært rig på kalk og mineraler. Her dominerer Pinot Meunier, men også især Chardonnay gør det fremragende her. I dag ejer domainet også små parceller i Côte de Blancs og de er desuden ved at bygge en ny kælder i Grand Cru-byen Chouilly.

Alt arbejde i markerne sker efter de økologiske forskrifter og en certificering er planlagt i nær fremtid. I kælderen hersker kun den naturlige gær og én af grundene til den store kompleksitet i vinene skyldes blandt andet, at de frigives forholdsvist sent. Ofte er basevinen i Non Vintage-vinene mellem 8-10 år gammel og blandes alt efter cuvée med 30-40 % reservevin.

Julien og Maxime Fournier er utvivlsomt nogle af Champagnes nye store stjerner og sjældent har vi mødt så ambitiøse, passionerede og ihærdige unge mennesker. Fremtiden er i den grad lys for dette lille domaine!

Information

8 Rue du Moulin, 51700 Festigny, Frankrig

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt