Cavalleri Blanc de Blancs - Brut Nature

Italien
Italien
Lombardia
Franciacorta

Elegant og finesserig Blanc de Blancs, der er frisk, spillevende og dufter af brioche, kanel og karamel. Vinen er biodynamisk- og økologisk certificeret.

Læs mere

Elegant og finesserig Blanc de Blancs, der er frisk, spillevende og dufter af brioche, kanel og karamel. Vinen er biodynamisk- og økologisk certificeret.

Læs mere
  • Biodynamic
  • Ecological
Blanc de Blancs - Brut Nature
389
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Fed fisk
Mager fisk
Nordisk køkken
Skaldyr
Sushi
Velkomst
Smagsnoter
Æble

Æble

Smør

Smør

Ananas

Ananas

Vanilje

Vanilje

Stjernefrugt

Stjernefrugt

Druer
Chardonnay

Beskrivelse

Blanc de Blancs – Brut Natura er resultatet af ti års forudgående eksperimentel forskning i biodynamiske dyrkningsmetoder. Vinen er således biodynamisk- og økologisk certificeret.

Chardonnay-druerne kommer fra bjergskråningerne rundt om Erbusco. 90% af druerne er fra et og samme høstår, hvorimod de sidste 10% typisk er fra et to år ældre cuvée. 80% af vinen gærer i ståltanke og 20% i store egefade. Alt sammen ved hjælp af naturgær, hvilket medvirker til vinens forfriskende syre og cremede konsistens. Efter minimum 24 måneders lagring med sit bundfald aftappes Blanc de Blancs – Brut Natura helt uden brug af dossage.

Blanc de Blancs – Brut Natura er husets åbningsnummer, og en perfekt bannerfører for husets vinøse stil. Chardonnay-druen viser sig her fra sin mere syrlige og spillevende side, hvilket er medvirkende til vinens friskhed, elegance og finesse. Duft og smag af brioche, kanel og karamel danner en perfekt komplementerende klangbund til de udtalte citrusnoter.

Læs hele beskrivelsen
Fra <a href="/sog/?q=Lombardia">lombardia</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
Fra lombardia området i Italien
Hvad angår kvalitet, prissætning og prestige, er Franciacorta-området Italiens pendant til Champagne. Franciacorta ligger i regionen Lombardiet, mellem Piemonte mod vest og Veneto mod øst, på den nordlige side af Torino-Trieste motorvejen. Her er vindyrkning ikke noget nyt begreb, og traditionerne kan spores et par tusinder år tilbage i tiden. Det var imidlertid først i 1957 at navnet Franciacorta blev anvendt i sin nuværende form, og først fra 1961 at en egentlig fremstilling af mousserende vine fremstillet efter champagnemetoden fandt sted, og ambitionerne, eventyret og ekspansionslysten for alvor tog fart. I arealmæssig henseende er der tale om et yderst beskedent område. De oprindelige 50 hektar er i dag udvidet til knap 800, men sammenholdt med Champagnes 35.000 hektarer, er det dog en anderledes overskuelig størrelse. De mousserende vine udgør i dag næsten halvdelen af Franciacortas produktion. Producentkonsortiets strenge krav, der blandt andet bestod i nedsættelse af høstudbyttet og udfasning af Pinot Grigio har gjort, at Franciacortas mousserende vine i dag er ophøjet til DOCG kategorien. Områdets stille vine får navnet Curtefranca DOC, men det er ubetinget de mousserende vine, Franciacortas ry er båret oppe af.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt