Castell De Fades Castell De Fades Organic - Cava Brut Nature
Spanien
Catalonien
Elegant, perlende og perfekt balanceret. Brut Nature er en klassisk og fornem Cava, der kan fungere både som aperitif eller til lette retter.
Læs mereElegant, perlende og perfekt balanceret. Brut Nature er en klassisk og fornem Cava, der kan fungere både som aperitif eller til lette retter.
Læs mere
149
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Aperitif
Lyst fjerkræ
Mager fisk
Sushi
Tapas
Smagsnoter

Citron

Fersken

Ingefær

Mandel

Grønt æble

Hvide blomster

Citronskal

Æble
Druer
Xarel-lo
Macabeo
Beskrivelse
Elegant, perlende og perfekt balanceret. Brut Nature er et udsøgt blend af stort set lige store dele Xarel.lo, Macabeo og Parellada, udelukkende fra økologisk dyrkede marker, og hovedsageligt dyrket i Penedès. Brugen af svovl i kælderen er minimal, vinen lagres i 10 måneder i flasken inden degorgering og der tilsættes ingen dosage, hvilket gør Cava’en tør og sprød. Brut Nature har en flot strågul farve med grønne toner i glasset. Duften er præget af indbydende toner af mirabeller, gule æbler, kalksten, mandler og hvide blomster. Smagen er frisk og utrolig harmonisk for en Brut Nature. Boblerne er små, fine og syren giver vinen en herlig frisk og mundrensende eftersmag. Klassisk og fornem Cava, der kan fungere både som aperitif eller f.eks. til sushi, lette retter med fisk og lyst kød – og så er den et godt match til et bredt udvalg af tapas.
Læs hele beskrivelsen

Produceret af Castell De Fades
De pragtfulde Cava’er fra Castell De Fades laves af Cofama, som er en lille sammenslutning af små producenter i Catalonien. Alle producenterne arbejder og er økologisk certificerede og man har generelt er stort fokus på bæredygtighed hele vejen rundt. Udover Castell De Fades, så laves der her bl.a. også eksklusive Cava’er til Michelin-restauranter over hele Spanien.

Fra catalonien området i Spanien
Spaniens berømte mousserende vin hedder Cava. Cava kommer fra Penedès i Catalonien, hvor hovedbyen er Barcelona. Cava er fremstillet efter den klassiske gæringsmetode på flaske, der er identisk med den franske méthode champenoise, der her kaldes for Methode Traditionelle. Det er i reglen tre spanske druer, man laver Cava af, nemlig Macabeo, Xarello og Parellada, men Cava findes også i den lidt franske eller internationale stil, hvor en eller flere druer er skiftet ud med Chardonnay og Pinot Noir.