Castell De Fades Castell De Fades Organic - Cava Semi Secco
Spanien
Catalonien
Forfriskende, sødmefuld og lige til at nyde. Fremragende vin med flot balance mellem den fine frugt og sødmen. Boblerne er fine og små.
Læs mereForfriskende, sødmefuld og lige til at nyde. Fremragende vin med flot balance mellem den fine frugt og sødmen. Boblerne er fine og små.
Læs mere
149
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Aperitif
Dessert
Ost
Tapas
Smagsnoter

Citron

Fersken

Ingefær

Mandel

Grønt æble

Hvide blomster

Citronskal

Æble
Druer
Xarel-lo
Macabeo
Beskrivelse
Forfriskende, sødmefuld og lige til at nyde.Semi Secco er et blend af stort set lige store dele Xarel.lo, Macabeo og Parellada, udelukkende fra økologisk dyrkede marker, og hovedsageligt dyrket i Penedès. Brugen af svovl i kælderen er minimal og vinen lagres 10 måneder i flasken inden degorgering. Fremragende Cava med flot balance mellem den fine frugt og sødmen. Boblerne er fine og små, syren giver den sødmefulde smag en herlig friskhed. Takket være den fine friskhed, så kan denne let sødlige Cava bruges til aperitif og snacks, serveret til et bredt udvalg af tapas, til ost eller til et bredt udvalg af ikke alt for tunge desserter.
Læs hele beskrivelsen

Produceret af Castell De Fades
De pragtfulde Cava’er fra Castell De Fades laves af Cofama, som er en lille sammenslutning af små producenter i Catalonien. Alle producenterne arbejder og er økologisk certificerede og man har generelt er stort fokus på bæredygtighed hele vejen rundt. Udover Castell De Fades, så laves der her bl.a. også eksklusive Cava’er til Michelin-restauranter over hele Spanien.

Fra catalonien området i Spanien
Spaniens berømte mousserende vin hedder Cava. Cava kommer fra Penedès i Catalonien, hvor hovedbyen er Barcelona. Cava er fremstillet efter den klassiske gæringsmetode på flaske, der er identisk med den franske méthode champenoise, der her kaldes for Methode Traditionelle. Det er i reglen tre spanske druer, man laver Cava af, nemlig Macabeo, Xarello og Parellada, men Cava findes også i den lidt franske eller internationale stil, hvor en eller flere druer er skiftet ud med Chardonnay og Pinot Noir.