Codorníu Anna de Codorníu - Blanc de Blancs - Cava Brut Reserva

Spanien
Spanien
Catalonien

Livlig og feminin Cava med dejlige bobler og flot aromatisk karakter. Perfekt balance mellem syre og sødme, der gør den til enhver brut-elskers drøm.

Læs mere

Livlig og feminin Cava med dejlige bobler og flot aromatisk karakter. Perfekt balance mellem syre og sødme, der gør den til enhver brut-elskers drøm.

Læs mere
    Anna de Codorníu - Blanc de Blancs - Cava Brut Reserva
    159
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Passer godt til
    Aperitif
    Mager fisk
    Østers
    Skaldyr
    Sushi
    Tapas
    Velkomst
    Smagsnoter
    Æble

    Æble

    Smør

    Smør

    Ananas

    Ananas

    Vanilje

    Vanilje

    Stjernefrugt

    Stjernefrugt

    Grønt æble

    Grønt æble

    Hvide blomster

    Hvide blomster

    Fersken

    Fersken

    Mandel

    Mandel

    Citron

    Citron

    Grapefrugt

    Grapefrugt

    Lime

    Lime

    Druer
    Chardonnay
    Macabeo
    Parellada

    Beskrivelse

    Anna de Codorníu er, som navnet antyder, en livlig og feminin Cava. Den primære drue er Chardonnay (70%), som er blandet med de klassiske Cava-druer, Macabeo (10%), Parallada (15%) og (5%) Macabeo druer. Chardonnay druerne kommer fra Codorniu’s egne vinmaker i Lleida og de øvrige druer købes hos udvalgte producenter i Penedes området. Som foreskrevet i "Méthode Traditionelle" har vinen gennemgået den fra Champagne så kendte 2. gæring på flaske i minimum 15 måneder og derfor klassificeret som en Reserve. Strågul farve med dejlige bobler. Tydelig bouquet af Chardonnay-druen giver vinen en helt unik karakter. Balancen mellem syre og restsukker gør den elsket af ”Brut” fans.
    Læs hele beskrivelsen
    H - Codorniu - Wide - 6_Edit.jpg
    Produceret af Codorniu
    Codorníu, grundlagt i Catalonien i 1551, er den ældste og største Cava-producent med en produktion på 60 millioner flasker Cava om året. I 1659 giftede Anna Codorniu sig med Miquel Raventós, der lige som hende kom fra en familie med lange traditioner som vinmagere. Mange år senere, i 1872, var en af efterkommerne Josep Raventós, den første nogensinde der lavede en Cava efter ”Methode Traditionelle” – altså med 2. gæring i flasken som man gør det i Champagne. Med det etablerede han er helt ny og sprudlende (og boblende) industri i Penedes og er således ophavsmand til den Cava-industri og kultur som Barcelona og hele det omgivende Catalonien er så elsket og kendt for. I 1976 erklærede Kong Juan Carlos Codorniu’s vinkældre for et Nationalt Monument af særlig historisk og kunstnerisk interesse.
    Fra <a href="/sog/?q=Catalonien">catalonien</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>
    Fra catalonien området i Spanien
    Spaniens berømte mousserende vin hedder Cava. Cava kommer fra Penedès i Catalonien, hvor hovedbyen er Barcelona. Cava er fremstillet efter den klassiske gæringsmetode på flaske, der er identisk med den franske méthode champenoise, der her kaldes for Methode Traditionelle. Det er i reglen tre spanske druer, man laver Cava af, nemlig Macabeo, Xarello og Parellada, men Cava findes også i den lidt franske eller internationale stil, hvor en eller flere druer er skiftet ud med Chardonnay og Pinot Noir.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt