Codorníu Anna de Codorníu - Blanc de Noirs - Cava Brut Reserva
Spanien
Catalonien
Elegant Cava lavet udelukkende på Pinot Noir. Flot strågul farve, dejlig frugtrig bouquet med brombær og solbær og en god fylde.
Læs mereElegant Cava lavet udelukkende på Pinot Noir. Flot strågul farve, dejlig frugtrig bouquet med brombær og solbær og en god fylde.
Læs mere
169
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Aperitif
Lyst fjerkræ
Mager fisk
Sushi
Tapas
Velkomst
Østers
Smagsnoter
Kirsebær
Hindbær
Svampe
Nellike
Vanilje
Tranebær
The
Druer
Pinot Noir
Eksperternes vurdering
Beskrivelse
Pinot Noir-druerne til denne Cava kommer fra den del af Codorniu’s marker der har kontinentalt klima, det vil sige; høje temperaturer om dagen og kølige nætter er med til at give en god syre, der er vigtig i forbindelse med fremstilling af mousserende vin. Druerne plukkes om natten fra midten af august, for at sikre at druerne har størst muligt friskhed når de vinificeres. Efter stilkene er fjernet fra klaserne presses druerne blødt og drueskallerne fjernes umiddelbart efter, for at undgå at vinen for meget farve. Når gæringen er afsluttet tilsættes ”liqueur tirage”, vinen tappes på flaske og anden gæringen sættes i gang. Flaskerne er ligger i 9 måneder i Codorniu’s kældre ved 15 grader inden proppen ”skydes af”, gærresterne fjernes og flaskerne efterfyldes. Anna de Codorniu Blanc de Noirs har en flot strågul farve, en frugtagtig bouquet af brombær og solbær blade. De 8 gram sukker per liter er med til at give vinen en god fylde, tør uden at være knastør.
Læs hele beskrivelsen
Produceret af Codorniu
Codorníu, grundlagt i Catalonien i 1551, er den ældste og største Cava-producent med en produktion på 60 millioner flasker Cava om året. I 1659 giftede Anna Codorniu sig med Miquel Raventós, der lige som hende kom fra en familie med lange traditioner som vinmagere. Mange år senere, i 1872, var en af efterkommerne Josep Raventós, den første nogensinde der lavede en Cava efter ”Methode Traditionelle” – altså med 2. gæring i flasken som man gør det i Champagne. Med det etablerede han er helt ny og sprudlende (og boblende) industri i Penedes og er således ophavsmand til den Cava-industri og kultur som Barcelona og hele det omgivende Catalonien er så elsket og kendt for. I 1976 erklærede Kong Juan Carlos Codorniu’s vinkældre for et Nationalt Monument af særlig historisk og kunstnerisk interesse.