Codorníu Anna de Codorníu - Blanc de Noirs - Cava Brut Reserva

Spanien
Spanien
Catalonien
 • Flaskehalsen
  94 Point
 • Flaskehalsen
  Testvinder
 • VinAvisen

Elegant Cava lavet udelukkende på Pinot Noir. Flot strågul farve, dejlig frugtrig bouquet med brombær og solbær og en god fylde.

Læs mere
 • Flaskehalsen
  94 Point
 • Flaskehalsen
  Testvinder
 • VinAvisen

Elegant Cava lavet udelukkende på Pinot Noir. Flot strågul farve, dejlig frugtrig bouquet med brombær og solbær og en god fylde.

Læs mere
  Anna de Codorníu - Blanc de Noirs - Cava Brut Reserva
  169
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Aperitif
  Lyst fjerkræ
  Mager fisk
  Østers
  Sushi
  Tapas
  Velkomst
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Hindbær

  Hindbær

  Svampe

  Svampe

  Nellike

  Nellike

  Vanilje

  Vanilje

  Tranebær

  Tranebær

  The

  The

  Druer
  Pinot Noir

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Pinot Noir-druerne til denne Cava kommer fra den del af Codorniu’s marker der har kontinentalt klima, det vil sige; høje temperaturer om dagen og kølige nætter er med til at give en god syre, der er vigtig i forbindelse med fremstilling af mousserende vin. Druerne plukkes om natten fra midten af august, for at sikre at druerne har størst muligt friskhed når de vinificeres. Efter stilkene er fjernet fra klaserne presses druerne blødt og drueskallerne fjernes umiddelbart efter, for at undgå at vinen for meget farve. Når gæringen er afsluttet tilsættes ”liqueur tirage”, vinen tappes på flaske og anden gæringen sættes i gang. Flaskerne er ligger i 9 måneder i Codorniu’s kældre ved 15 grader inden proppen ”skydes af”, gærresterne fjernes og flaskerne efterfyldes. Anna de Codorniu Blanc de Noirs har en flot strågul farve, en frugtagtig bouquet af brombær og solbær blade. De 8 gram sukker per liter er med til at give vinen en god fylde, tør uden at være knastør.
  Læs hele beskrivelsen
  H - Codorniu - Wide - 6_Edit.jpg
  Produceret af Codorniu
  Codorníu, grundlagt i Catalonien i 1551, er den ældste og største Cava-producent med en produktion på 60 millioner flasker Cava om året. I 1659 giftede Anna Codorniu sig med Miquel Raventós, der lige som hende kom fra en familie med lange traditioner som vinmagere. Mange år senere, i 1872, var en af efterkommerne Josep Raventós, den første nogensinde der lavede en Cava efter ”Methode Traditionelle” – altså med 2. gæring i flasken som man gør det i Champagne. Med det etablerede han er helt ny og sprudlende (og boblende) industri i Penedes og er således ophavsmand til den Cava-industri og kultur som Barcelona og hele det omgivende Catalonien er så elsket og kendt for. I 1976 erklærede Kong Juan Carlos Codorniu’s vinkældre for et Nationalt Monument af særlig historisk og kunstnerisk interesse.
  Fra <a href="/sog/?q=Catalonien">catalonien</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>
  Fra catalonien området i Spanien
  Spaniens berømte mousserende vin hedder Cava. Cava kommer fra Penedès i Catalonien, hvor hovedbyen er Barcelona. Cava er fremstillet efter den klassiske gæringsmetode på flaske, der er identisk med den franske méthode champenoise, der her kaldes for Methode Traditionelle. Det er i reglen tre spanske druer, man laver Cava af, nemlig Macabeo, Xarello og Parellada, men Cava findes også i den lidt franske eller internationale stil, hvor en eller flere druer er skiftet ud med Chardonnay og Pinot Noir.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt