Codorníu Cava Brut - Ecologica

Spanien
Spanien
Catalonien

Cava som cava skal være, enormt frisk, frugtig og sprudlende, men denne har lidt ekstra raffinement af lidt cremet, blød ”mouthfeel”. Ideel til aperitif, fest og terrasse, men også en oplagt match til lettere anretninger.

Læs mere

Cava som cava skal være, enormt frisk, frugtig og sprudlende, men denne har lidt ekstra raffinement af lidt cremet, blød ”mouthfeel”. Ideel til aperitif, fest og terrasse, men også en oplagt match til lettere anretninger.

Læs mere
  • Ecological
Cava Brut - Ecologica
149
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Aperitif
Mager fisk
Skaldyr
Sushi
Tapas
Velkomst
Smagsnoter
Citron

Citron

Fersken

Fersken

Ingefær

Ingefær

Mandel

Mandel

Grapefrugt

Grapefrugt

Lime

Lime

Grønt æble

Grønt æble

Urter

Urter

Hvide blomster

Hvide blomster

Citronskal

Citronskal

Æble

Æble

Druer
Xarel-lo
Parellada
Macabeo

Beskrivelse

”Det reneste udtryk for traditionel Cava” – sådan beskriver Codorníu selv deres 100% økologiske Cava. Traditionel fordi den er lavet på de tre karakteristiske Cava-druer Xarello, Parellada og Macabeo. Druerne er certificeret ECO (European Regulations ) og NOP ( National Organic Program ) og dyrket i Penedès på marker med meget lavt udbytte af særligt gode, sunde druer. Cava’en har hvilet sig, så at sige, ca. et år inden den er frigivet til salg, dette for at bevare druernes primære aromaer og give et samlet ungdommeligt indtryk af frugt og friskhed. Det er duften; grønne, faste Granny Smith-æbler der hvirvler op af glasset, og for den trænede næse, lidt friske mandler. Cava’en er som Cava skal være, enormt frisk og sprudlende, men denne har lidt ekstra raffinement af lidt cremet, blød ”mouthfeel”. Ideel til aperitif, fest og terrasse, men også helt perfekt til mad – det store sunde køkken af gode, økologiske råvarer.
Læs hele beskrivelsen
H - Codorniu - Wide - 6_Edit.jpg
Produceret af Codorniu
Codorníu, grundlagt i Catalonien i 1551, er den ældste og største Cava-producent med en produktion på 60 millioner flasker Cava om året. I 1659 giftede Anna Codorniu sig med Miquel Raventós, der lige som hende kom fra en familie med lange traditioner som vinmagere. Mange år senere, i 1872, var en af efterkommerne Josep Raventós, den første nogensinde der lavede en Cava efter ”Methode Traditionelle” – altså med 2. gæring i flasken som man gør det i Champagne. Med det etablerede han er helt ny og sprudlende (og boblende) industri i Penedes og er således ophavsmand til den Cava-industri og kultur som Barcelona og hele det omgivende Catalonien er så elsket og kendt for. I 1976 erklærede Kong Juan Carlos Codorniu’s vinkældre for et Nationalt Monument af særlig historisk og kunstnerisk interesse.
Fra <a href="/sog/?q=Catalonien">catalonien</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>
Fra catalonien området i Spanien
Spaniens berømte mousserende vin hedder Cava. Cava kommer fra Penedès i Catalonien, hvor hovedbyen er Barcelona. Cava er fremstillet efter den klassiske gæringsmetode på flaske, der er identisk med den franske méthode champenoise, der her kaldes for Methode Traditionelle. Det er i reglen tre spanske druer, man laver Cava af, nemlig Macabeo, Xarello og Parellada, men Cava findes også i den lidt franske eller internationale stil, hvor en eller flere druer er skiftet ud med Chardonnay og Pinot Noir.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt