Codorníu Cava Semi Seco - Ecologica

Spanien
Spanien
Catalonien

Økologisk Cava Semi Seco med fyldig halvsød smag af citrusfrugter, frugtbouquet af Granny Smith-æbler, lime og mandler og en dejlig mousse.

Læs mere

Økologisk Cava Semi Seco med fyldig halvsød smag af citrusfrugter, frugtbouquet af Granny Smith-æbler, lime og mandler og en dejlig mousse.

Læs mere
  • Ecological
Cava Semi Seco - Ecologica
139
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Dessert
Velkomst

Beskrivelse

”Det reneste udtryk for traditionel Cava” – sådan beskriver Codorníu selv deres 100% økologiske Cava. Traditionel fordi den er lavet på de tre karakteristiske Cava-druer Xarello, Parellada og Macabeo. Druerne er certificeret ECO (European Regulations ) og NOP ( National Organic Program ) og dyrket i Penedès på marker med meget lavt udbytte af særligt gode, sunde druer. Codorniu Ecologica Semi Seco består af 64 % Xarel-lo, 32 % Parrellada og 4 % Macabeo. Vinen vinificeres på traditionel vis og efter sammenstikket af vinen, sker andengæringen på flasken i ca. 10 måneder. Til sidst tilsættes dosage, så Cava’en ender med et sukkerindhold på 32 gram /liter. Strågul farve, frugtagtig bouquet af Granny Smith-æbler, lime og mandler. Codorniu Ecologica Semi Seco har en fin mousse og en fyldig halvsød smag af citrusfrugter.
Læs hele beskrivelsen
H - Codorniu - Wide - 6_Edit.jpg
Produceret af Codorniu
Codorníu, grundlagt i Catalonien i 1551, er den ældste og største Cava-producent med en produktion på 60 millioner flasker Cava om året. I 1659 giftede Anna Codorniu sig med Miquel Raventós, der lige som hende kom fra en familie med lange traditioner som vinmagere. Mange år senere, i 1872, var en af efterkommerne Josep Raventós, den første nogensinde der lavede en Cava efter ”Methode Traditionelle” – altså med 2. gæring i flasken som man gør det i Champagne. Med det etablerede han er helt ny og sprudlende (og boblende) industri i Penedes og er således ophavsmand til den Cava-industri og kultur som Barcelona og hele det omgivende Catalonien er så elsket og kendt for. I 1976 erklærede Kong Juan Carlos Codorniu’s vinkældre for et Nationalt Monument af særlig historisk og kunstnerisk interesse.
Fra <a href="/sog/?q=Catalonien">catalonien</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>
Fra catalonien området i Spanien
Spaniens berømte mousserende vin hedder Cava. Cava kommer fra Penedès i Catalonien, hvor hovedbyen er Barcelona. Cava er fremstillet efter den klassiske gæringsmetode på flaske, der er identisk med den franske méthode champenoise, der her kaldes for Methode Traditionelle. Det er i reglen tre spanske druer, man laver Cava af, nemlig Macabeo, Xarello og Parellada, men Cava findes også i den lidt franske eller internationale stil, hvor en eller flere druer er skiftet ud med Chardonnay og Pinot Noir.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt