Codorníu Cava Semi Seco - Ecologica
Spanien
Catalonien
Økologisk Cava Semi Seco med fyldig halvsød smag af citrusfrugter, frugtbouquet af Granny Smith-æbler, lime og mandler og en dejlig mousse.
Læs mereØkologisk Cava Semi Seco med fyldig halvsød smag af citrusfrugter, frugtbouquet af Granny Smith-æbler, lime og mandler og en dejlig mousse.
Læs mere![Cava Semi Seco - Ecologica](https://cdn.kjaersommerfeldt.dk/products/1005637/cava-spanien-anna-de-codorniu-ecologica-cava-semi-seco.png?width=0&height=300&format=webp&quality=80&rmode=Crop)
139
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Dessert
Velkomst
Beskrivelse
”Det reneste udtryk for traditionel Cava” – sådan beskriver Codorníu selv deres 100% økologiske Cava. Traditionel fordi den er lavet på de tre karakteristiske Cava-druer Xarello, Parellada og Macabeo. Druerne er certificeret ECO (European Regulations ) og NOP ( National Organic Program ) og dyrket i Penedès på marker med meget lavt udbytte af særligt gode, sunde druer. Codorniu Ecologica Semi Seco består af 64 % Xarel-lo, 32 % Parrellada og 4 % Macabeo. Vinen vinificeres på traditionel vis og efter sammenstikket af vinen, sker andengæringen på flasken i ca. 10 måneder. Til sidst tilsættes dosage, så Cava’en ender med et sukkerindhold på 32 gram /liter. Strågul farve, frugtagtig bouquet af Granny Smith-æbler, lime og mandler. Codorniu Ecologica Semi Seco har en fin mousse og en fyldig halvsød smag af citrusfrugter.
Læs hele beskrivelsen
![H - Codorniu - Wide - 6_Edit.jpg](https://cdn.kjaersommerfeldt.dk/products/1005637/H%20-%20Codorniu%20-%20Wide%20-%206_Edit.jpg?width=500&height=300&format=webp&quality=80&rmode=Crop)
Produceret af Codorniu
Codorníu, grundlagt i Catalonien i 1551, er den ældste og største Cava-producent med en produktion på 60 millioner flasker Cava om året. I 1659 giftede Anna Codorniu sig med Miquel Raventós, der lige som hende kom fra en familie med lange traditioner som vinmagere. Mange år senere, i 1872, var en af efterkommerne Josep Raventós, den første nogensinde der lavede en Cava efter ”Methode Traditionelle” – altså med 2. gæring i flasken som man gør det i Champagne. Med det etablerede han er helt ny og sprudlende (og boblende) industri i Penedes og er således ophavsmand til den Cava-industri og kultur som Barcelona og hele det omgivende Catalonien er så elsket og kendt for. I 1976 erklærede Kong Juan Carlos Codorniu’s vinkældre for et Nationalt Monument af særlig historisk og kunstnerisk interesse.
![Fra <a href="/sog/?q=Catalonien">catalonien</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>](https://cdn.kjaersommerfeldt.dk/products/1005637/ESP.jpg?width=400&height=&format=webp&quality=80&rmode=Crop)
Fra catalonien området i Spanien
Spaniens berømte mousserende vin hedder Cava. Cava kommer fra Penedès i Catalonien, hvor hovedbyen er Barcelona. Cava er fremstillet efter den klassiske gæringsmetode på flaske, der er identisk med den franske méthode champenoise, der her kaldes for Methode Traditionelle. Det er i reglen tre spanske druer, man laver Cava af, nemlig Macabeo, Xarello og Parellada, men Cava findes også i den lidt franske eller internationale stil, hvor en eller flere druer er skiftet ud med Chardonnay og Pinot Noir.