Codorníu Codorníu 1551 - Cava Rosé
Spanien
Catalonien
En elegant lille sag med fine, delikate bobler, duft af røde skovbær og et svagt fedmefyldt charmerende aftryk.
Læs mereEn elegant lille sag med fine, delikate bobler, duft af røde skovbær og et svagt fedmefyldt charmerende aftryk.
Læs mere
135
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Aperitif
Lyst fjerkræ
Skaldyr
Tapas
Velkomst
Smagsnoter

Hindbær

Jordbær

Urter

Timian

Skovbund

Blåbær

Tobak

Sort peber

Kakao

Læder

Blomme

Tørrede urter
Druer
Trepat
Monastrell
Garnacha
Beskrivelse
Alternativ og enormt charmerende rosé Cava på andre end de sædvanlige spanske druer. Her er faktisk alle almindelige Cava-druer skiftet ud - ikke med franske, men med øvrige spanske druer, nemlig Monastrell, Garnacha ( kendt som Grenache ) og den ret ukendte drue Trepat, som især i Katalonien bruges meget i rosévine. 1551 Cava Rosé er en lidt feminin sag med fine, delikate bobler, duft af røde skovbær, lidt marmelade og passionsfrugt. ”Sur lie” - metoden giver et tydeligt, lidt fedmefyldt, charmerende præg. God makker til fede fisk, grillede fisk og asiatisk mad.
Læs hele beskrivelsen

Produceret af Codorniu
Codorníu, grundlagt i Catalonien i 1551, er den ældste og største Cava-producent med en produktion på 60 millioner flasker Cava om året. I 1659 giftede Anna Codorniu sig med Miquel Raventós, der lige som hende kom fra en familie med lange traditioner som vinmagere. Mange år senere, i 1872, var en af efterkommerne Josep Raventós, den første nogensinde der lavede en Cava efter ”Methode Traditionelle” – altså med 2. gæring i flasken som man gør det i Champagne. Med det etablerede han er helt ny og sprudlende (og boblende) industri i Penedes og er således ophavsmand til den Cava-industri og kultur som Barcelona og hele det omgivende Catalonien er så elsket og kendt for. I 1976 erklærede Kong Juan Carlos Codorniu’s vinkældre for et Nationalt Monument af særlig historisk og kunstnerisk interesse.

Fra catalonien området i Spanien
Spaniens berømte mousserende vin hedder Cava. Cava kommer fra Penedès i Catalonien, hvor hovedbyen er Barcelona. Cava er fremstillet efter den klassiske gæringsmetode på flaske, der er identisk med den franske méthode champenoise, der her kaldes for Methode Traditionelle. Det er i reglen tre spanske druer, man laver Cava af, nemlig Macabeo, Xarello og Parellada, men Cava findes også i den lidt franske eller internationale stil, hvor en eller flere druer er skiftet ud med Chardonnay og Pinot Noir.