Raimat Chardonnay/Xarello - Cava Brut Nature

Spanien
Spanien
Catalonien

Super lækker og veloplagt tør Cava med flot frugtsmag af fersken og citrus og fine bobler. Smagen er til den cremede side pga. det store indhold af Chardonnay.

Læs mere

Super lækker og veloplagt tør Cava med flot frugtsmag af fersken og citrus og fine bobler. Smagen er til den cremede side pga. det store indhold af Chardonnay.

Læs mere
  • Ecological
Chardonnay/Xarello - Cava Brut Nature
149
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Aperitif
Østers
Skaldyr
Tapas
Velkomst
Smagsnoter
Æble

Æble

Smør

Smør

Ananas

Ananas

Vanilje

Vanilje

Stjernefrugt

Stjernefrugt

Citron

Citron

Fersken

Fersken

Ingefær

Ingefær

Mandel

Mandel

Druer
Chardonnay
Xarel-lo

Beskrivelse

Druerne til Raimat Brut Nature er dyrket på Raimat’s egne marker i Costers del Segre, hvilket sikrer en høj kvalitet af druerne. Cava’en består af 70 % Chardonnay og 30 % Xarello, den høje andel af Chardonnay er atypisk for Cava. Druerne vinificeres hver for sig og når vinen har gæret første gang sammensættes den endelige cuvée. 2. gæringen varer 1 år på flaske, hvorefter ”proppen” skydes af og gærresterne fjernes og flasken efterfyldes. Det høje indhold af Chardonnay giver Cava’en en fed og cremet smag og Xarello’s høje syreindhold giver vinen mulighed for at lagre uden at blive træt. Fersken og citrusfrugt er de mest markante smagsindtryk i Raimat Brut Nature, der med sine fine bobler er velegnet til østers, dampende muslinger eller blot som aperitif.
Læs hele beskrivelsen
H - Raimat - wide - 2_Edit.jpg
Produceret af Raimat
Raimat producerer alle sine vine på druer fra egne marker, og huset er kendt for innovativ filosofi, som har gjort Raimat til europæisk markedsledende i dybdegående forskning i wine-making og miljø. Dedikeret miljøbevidsthed har fra begyndelsen været et uundgåeligt omdrejningspunkt for al aktivitet og virksomhedsførelse i de mere end 30 vinprojekter, som Raimat i dag omhandler. Såkaldt ”sustainable winegrowing” betragtes hos Raimat som den bedste garant for respekt og beskyttelse af miljøet, uden at gå på kompromis med effektiv og produktivt vinmageri. ”We work with Mother Nature – not against her”, er nærmest et kooperativt slogan. Med Sustainable Wine Growing lykkes det at skabe fremragende kvalitet uden at belaste eller ændre på den miljømæssige balance i natur og landskab. Alle vinmarker er certificeret som Integrated Production af CPPI (Consell Català de Produccio Integrada), hvilket angiver, at alle druer i Raimats vine er dyrket under miljøvenlige hensyn og kontrollerede arbejdsforhold for alle mennesker involveret.
Fra <a href="/sog/?q=Catalonien">catalonien</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>
Fra catalonien området i Spanien
Spaniens berømte mousserende vin hedder Cava. Cava kommer fra Penedès i Catalonien, hvor hovedbyen er Barcelona. Cava er fremstillet efter den klassiske gæringsmetode på flaske, der er identisk med den franske méthode champenoise, der her kaldes for Methode Traditionelle. Det er i reglen tre spanske druer, man laver Cava af, nemlig Macabeo, Xarello og Parellada, men Cava findes også i den lidt franske eller internationale stil, hvor en eller flere druer er skiftet ud med Chardonnay og Pinot Noir.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt